Belföld

Tévedésből euróban utalták el a 92 ezres fizetését egy kaposvári férfinak

Járandósága mintegy 367-szeresét kapta meg tévedésből a volt munkaadójától egy férfi tavaly tavasszal, miután forint helyett euróban utalták el neki a 92 ezres fizetését. A férfi nem volt hajlandó visszautalni a pénzt, a Somogy Vármegyei Főügyészség pedig vádat emelt ellene.

Csapó Gábor, a Somogy Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi nem vitatta, hogy hozzá került a pénz és érdemi védekezést terjesztett elő.

A vádirat szerint a negyvenes éveiben járó vádlott egy kaposvári cégnél dolgozott, munkaviszonya pedig a próbaidő alatt megszűnt. A férfi a neki időarányosan járó 92 549 forint bér kifizetéséhez egy osztrák bankszámlát adott meg, amelyre a munkáltató tévedésből nem forintban, hanem euróban utalta át az összeget.

A cégnél rövid időn belül kiderült a hiba, és felvették a kapcsolatot a férfival a több mint 34 millió forint értékű euró visszautalása érdekében, ő azonban azt állította, hogy nem fér hozzá a bankszámlájához. A főügyészség közlése szerint ez nem volt igaz, a vádlott egy kaposvári ATM-ből nagyobb összegű készpénzt vett le a számláról, majd 6 millió forintnak megfelelő eurót utalt egy másik bankszámlára.

A Kaposvári Járási Ügyészségnek az osztrák hatóságokkal folytatott jogsegély útján sikerült befagyasztatnia a számlát, és intézkedtek, hogy a kaposvári cég visszakapja a rajta található mintegy 28 millió forint értékű eurót.

Az ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, azt indítványozva a bíróságnak, hogy ítélje pénzbüntetésre, egyúttal kötelezze a kár megtérítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik