Élet-Stílus

Mit vesz észre az okos feleségem?

Getty Images
Getty Images
A feleségem a hálószobában jött rá, hogy valami nincs rendben. Többszörösen is, de nem úgy, mint gondolnák.

Egy ideje a szokásosnál is gyakrabban jártam ki éjjel a mosdóba, és nagyon nehezen indultak el a dolgok. Előtte sem volt szokatlan, hogy éjszakánként ki kell mennem, ezért egy ideig fel sem tűnt, hogy valami probléma lehet.

A másik bajom az volt, hogy egyszerűen nem tudtam teljesíteni az ágyban. Fájt az együttlét, és merevedési problémáim akadtak. A legvége volt általában a legrosszabb, néha befejezni sem akartam már. De a kettőt nem kötöttem össze, pontosabban az utóbbit a mindennapi stressznek tudtam be, illetve annak, hogy úgy általában nem voltam jó passzban, rossz volt a közérzetem.

Az is igaz, hogy nem voltak folyamatosak a panaszaim: valamikor előjöttek, valamikor eltűntek. Aztán egy idő után már a feleségem hozta fel, kissé határozatlanul ugyan, de teljesen jogosan: nincs nekem véletlenül prosztatagyulladásom?

Mint derült égből a villámcsapás, úgy tudatosult bennem: könnyen lehet, hogy igaza van.

Gyorsan utánanéztem, és rájöttem, nemcsak a rossz közérzetem, a gyakori vizelési inger és a merevedési panaszaim utalnak erre, hanem az általános tünetek is. Az, hogy tompán fájt az alhasam, és fájdalmat éreztem szeretkezés közben. Ezeket persze a feleségem nem tudhatta, ahogy azt sem, hogy gyengébben jött a vizeletem is, és sokszor éreztem úgy, mintha nem tudtam volna magamból mindent kiadni.

Azért nem minden tünet volt igaz rám, amit írtak a betegségről. Például nem volt lázam, a vizeletem sem volt véres. Emiatt úgy voltam vele, az is lehet, a panaszaim másra vezethetők vissza, így a párommal együtt felkerestünk egy szakorvost. Az urológus azonban szintén arra a következtetésre jutott a kivizsgálásom után, mint a kedvesem: prosztatagyulladásom van.

Szerencsére még időben diagnosztizálták nálam a tüneteim okát, így most már sokkal jobban vagyok. Bár folyamatosan ügyelek is arra, hogy ne legyen komolyabb a probléma: sok folyadékot fogyasztok, a lehető legkevesebbet ülök, és a kerékpározást is kerülöm; más sportolási lehetőségek után néztem. A másik nagy változás, hogy sokkal tudatosabban étkezem. Az orvosom tanácsára több olyan ételt is kerülök, amelyekről korábban még csak nem is gondoltam, hogy problémát okozhatnak.

Hirdetés

A Proxelan végbélkúp klinikai vizsgálatokkal igazolt hatású helyi készítmény a prosztatagyulladás tünetei ellen, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van. Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszi a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat és a fájdalmat. A szexuális aktivitást nem befolyásolja. Vény nélkül könnyen elérhető a hazai patikákban, ezért a fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

 

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik