Élet-Stílus

Megszólalt a nyolc év után, szörnyű állapotban előkerült férfi – az anyja tartotta fogva

A texasi nő 8 évvel ezelőtt jelentette be fia eltűnését, akit zúzódásokkal a testén, eszméletlen állapotban találtak meg egy templom előtt néhány hete.

Mi is beszámoltunk róla korábban, hogy nyolc év után előkerült az a texasi férfi, akinek eltűnését édesanyja jelentette be. Cikkünk megjelenésekor Rudolph Farias még nem volt olyan állapotban, hogy a nyomozók ki tudják kérdezni, de azóta megszólalt.

Farias eltűnését 2015-ben jelezte Janie Santana, aki szerint kamaszfia elment kutyát sétáltatni, azonban nem tért vissza. A nő azzal indokolta fia eltűnését, hogy annak bátyja 2011-ben motorbalesetben elhunyt, amitől Farias depresszióba esett. A szomszédoknak mindig is furcsa volt, hogy a férfi eltűnt személyként van nyilvántartva, hiszen időről időre látták őt a ház körül, azonban anyja azzal védekezett, csak unokaöccse látogatta őt meg olyankor.

A férfit zúzódásokkal a testén, eszméletlen állapotban találták meg egy houstoni templom előtt. Előkerülése után Santana Twitteren köszönte meg a támogatás, és hálát adott fia megtalálójának, valamint azt nyilatkozta, szerinte fiát elrabolták, és évekig fogva tartották valahol.

Ezzel szemben Farias azt állítja, édesanyja agymosást végzett rajta, és éveken át manipulálta őt, amitől Stockholm-szindróma alakult ki nála – írja a Daily Mail.

Farias elmondta, úgy érezte, mintha egy börtönben élt volna, és folyamatos érzelmi bántalmazásnak volt kitéve – például mikor vendégek érkeztek hozzájuk, el kellett bújnia halószobájába. Annak okát, hogy felnőtt létére nem menekült el, azzal magyarázza, hogy Santana ügyesen manipulálta őt, valamint anyja az egyetlen élő rokona – miután édesapja még 2014-ben öngyilkos lett.

Farias nem jelentette fel édesanyját, valamint tagadta, hogy az szexuális bántalmazást is elkövetett volna ellene, azonban a kihallgatás során gyomorforgatóan bizarr állításokat tett. Az állítások között szerepelt, hogy az asszony „apáskodni” kényszerítette meztelenül az ágyban, rabszolgaként kezelte, valamint hallucinogén drogokat adott neki.

A 25 éves férfi önszántából továbbra is az édesanyjával van, de összekapcsolták őt a rendőrség áldozatsegítő szolgálatával, valamint még zajlik a nyomozás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik