Élet-Stílus

Szomszédai szerint az anyjával élt a 8 év után megtalált texasi férfi, aki még kamaszként tűnt el

Egyre több a kérdőjel a 2015-ben bejelentett eltűnése után a múlt héten csodával határos módon élve előkerülő Rudolph Farias ügyében.

Világszerte beszámolt a sajtó annak 25 éves houstoni férfinak a történetéről, akit múlt csütörtökön találtak meg eszméletlen állapotban egy templom előtt nyolc évvel azután, hogy bejelentették az eltűnését. Az édesanyja 2015-ös bejelentése szerint az akkor 17 éves Rudolph Farias egy napon elment otthonról kutyát sétáltatni, majd soha többet nem tért vissza.

A lassan egy hete megtalált fiatalember az egyik helyi televízió, az ABC-13 beszámolója még kedden sem volt olyan állapotban, hogy a nyomozók ki tudják kérdezni.

A család szomszédai azonban megdöbbenéssel hallották a hírt, mivel azt mondják, fel sem tűnt nekik soha, hogy a hivatalosan 2015 óta eltűntként nyilvántartott Farais valaha is eltűnt volna.

Mindig bejárt a garázsomba, az unokatestvéremmel, a fiammal és a lányommal együtt lazított. Az a fiú soha nem tűnt el

– nyilatkozta a csatornának Kisha Ross, aki a bírósági nyilvántartások szerint is egy utcában lakik Farias családjával. De Ross unokatestvére, Broderick Conley is azt mesélte, hogy jól ismerte az eltűnt férfit, akivel „gyakran lógtak együtt”, és „jókat is mókáztak”.

A szomszédok azt is hozzátették, hogy a családja által és a hírekben csak Rudyként emlegetett férfit ők Dolph néven ismerték.

Rudolph Farias személyazonosságát egyébként úgy fejtették meg a hatóság, hogy a kezében volt egy tárgy, ami alapján be tudták azonosítani az egyik rokonát.

 

„Szeretnénk megköszönni a médiának és a nyilvánosságnak a támogatást. A fiamat, Rudy Farias IV-et nyolc évvel eltűnés után csütörtökön, június 29-én találták meg. Jelenleg nincs további információnk Rudy ügyével kapcsolatban. Amit tudunk, hogy egy jó szamaritánus találta meg őt eszméletlen állapotban, és azonnal hívta a rendőrséget. A fiam, Rudy megkapja a szükséges ellátást, hogy túljusson a traumán, de jelenleg nem beszél, és nem képes kommunikálni velünk. Kérjük, hogy tartsák tiszteletben a magánéletünket ebben a nehéz időszakban. Amint Rudy meggyógyul, további részleteket is meg fogunk osztani” – szól az édesanya üzenete, melyet egy texasi eltűntekkel foglalkozó szervezet közvetítésével osztott meg még a hétvégén a Twitteren.

Az ABC-13-nak a houstoni tűzoltóság vezetője is nyilatkozott, aki szerint Farias elutasította, hogy mentővel szállítsák el, amiben az édesanyja is támogatta – ezért a családja gondjaira bízták. Farias édesanyja pedig olyan képeket osztott meg a csatornával, amelyek az elmondása szerint azt bizonyítják, hogy ő maga vitte el a saját fiát a kórházba.

A csatorna műsorvezetőjének telefonon nyilatkozva emellett azt is elárulta, hogy szerinte a fiát valakik elrabolták, és éveken át fogva tartották, illetve rendszeresen bántalmazhatták is.

De egy másik – retorzióktól tartó, ezért névtelenül nyilatkozó – szomszéd is azt állítja, hogy Farias az elmúlt években az édesanyja házában élt. „Egyszerűen megdöbbentett, hogy eltűntként tartanak nyilván valakit, akit rendszeresen látunk. Ez mindenkit sokkolt” – adott hangot a megdöbbenésének a szomszéd.

Farias eltűnésekor az édesanyja azt mondta a hatóságoknak, hogy a fia depresszióban és poszttraumás stressz szindrómában szenved, mióta a bátyja 2011-ben meghalt egy motorbalesetben. Erről a motorbalesetről a szomszédok is tudtak. „Azt mondta, hogy elvesztette a testvérét egy motorbalesetben. És tudom, hogy amikor eszébe jutott a bátyja, akkor nem találkozott velünk, hanem elment és ott ült hátul az erdőben egyedül” – elevenítette fel Ross.

A houstoni rendőrség szerint 2018-ban egy családtag azzal hívta fel őket, hogy Farias az egyik rokona háza mögött lakik, de amikor a rendőrök kimentek, nem találták ott.

Az ABC-13 riportere kedden személyesen is felkereste Rudolph Farias édesanyját. Az asszony nem akart kamerák elé állni, de azt állította, hogy a nála élő férfi, aki a szomszédokhoz is átjárt, valójában az unokaöccse. Azonban az ezt bizonyítani kívánó, unokaöccsöt ábrázoló fotóra a szomszédok azt mondták, hogy a képen szereplő férfi nem az, akit ők Dolph-ként ismernek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik