Élet-Stílus

Emberi testrészeket árultak a Harvard Egyetem hullaházában

A vásárlók meg is nézhették a hullákat, hogy eldöntsék, milyen maradványokat szeretnének megvenni.

Vádat emeltek a Harvard Egyetem hullaházának vezetője és három másik személy ellen emberi maradványok vásárlása és eladása miatt – írja a BBC.

Az intézmény első embere, Cedric Lodge állítólag „fejeket, agyakat, bőrt és csontokat” tulajdonított el az egyetem részére felajánlott holttestekből, majd azokat az interneten kezdte árusítani.

A vád szerint feleségével, Denise-szel adták el a maradványokat Pennsylvaniában és Massachusettsben 2018 és 2021 között.

A harvardi hallgatók adományozott testeket használnak az orvosi eljárások tanulmányozására és gyakorlására. Amikor az iskola befejezi a holttest használatát, gyakran elhamvasztják őket, és a maradványokat visszaadják családjuknak, vagy eltemetik az egyetem temetőjében

– áll a vádiratban.

A közlemény szerint Lodge időnként megengedte másoknak is, hogy belépjenek a Harvard hullaházába, hogy megvizsgálják a holttesteket és eldöntsék, mit kívánnak megvenni. Több „terméket” is postán küldtek el a vásárlóknak.

Vádat emeletek a massachusettsi Katrina Maclean és a pennsylvaniai Joshua Taylor ellen is, mert állítólag vásároltak a testrészekből.

A vádirat szerint Taylor négy év alatt összesen 37 ezer dollár (Kb. 12,7 millió forint) értékben vásárolt emberi maradványokat.

Amennyiben elítélik a négy vádlottat, fejenként akár 15 év börtönbüntetésre is számíthatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik