Élet-Stílus

Eltiltották attól, hogy nők közelében álljon nyilvános helyen, miután szexuálisan zaklatott egy 13 éves lányt

Az áldozat családja észre sem vette, hogy mi történt.

Egy szexuális ragadozót eltiltottak attól, hogy nyilvános helyen ismeretlen nőkhöz közel álljon, miután a rendőrök rajtakapták, amint családja szeme láttára szexuálisan bántalmazott egy tizenéves lányt – írja a Joe.

A támadás nem sokkal délután 5 óra előtt történt, amikor a 32 éves Abdulrizak Ali Hersi felszállt a Green Park metróállomáson a vonatra, és megállt az ajtók közelében. A következő megállónál egy család szállt fel a szerelvényre, és pillanatokkal később Hersi szexuálisan bántalmazta a család 13 éves lányát.

A brit közlekedési rendőrség (BTP) civil ruhás járőrei látták a támadást, megragadták Hersit, és a Leicester Square-nél lerángatták a vonatról, majd letartóztatták.

A kelet-londoni Limehouse-ból származó Hersit május 5-én bűnösnek találták és 18 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, valamint 187 font (körülbelül 80 ezer forint) megfizetésére kötelezték. A bíró emellett 10 évre szóló, a szexuális bántalmazás megelőzését célzó végzést is kiadott a vádlottnak – megtiltva neki, hogy „szándékosan olyan nő mögé vagy mellé álljon nyilvános helyen, akit nem ismer”.

Sharon Turner felügyelő, a BTP munkatársa elmondta, hogy civil ruhás csapataik speciálisan képzettek a Hersihez hasonló veszélyes szexuális bűnözők azonosítására, hozzátéve:

Ebben az esetben az áldozat és a családja észre sem vették, mi történik, amíg a tisztjeink gyorsan közbe nem léptek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik