Élet-Stílus

Jakupcsek Gabriella: Nem attól nő a nő, hogy cuppan a hájon a ruha

TV2
TV2
Könyvet írt a negyven feletti nőknek arról, szerinte egy bizonyos kor felett hogyan érdemes hozzáállni az élethez.

Jakupcsek Gabriella januárban töltöttbe be a hatvanat, melynek apropójából könyvet írt a A napos B oldal címmel. A műsorvezető a Borsnak mesélt arról, hogy úgy véli, Magyarországon a kor tabutéma, írásával pedig szeretne párbeszédet elindítani arról, hogyan érdemes negyven felett hozzáállni a korhoz, az ídő múlásához, az öltözködéshez, a szexhez vagy éppen a párkapcsolatokhoz.

Szeretnék segíteni azoknak, akik tanácstalanok ebben. Ugyanis nagyon kevés példakép áll előttünk. Egyfajta mesterséges eltüntetés működik, nem látni idősebb nőket a médiában, a politikában, vagy új munkaerőként. Nekem is sok dilemmám volt és van, de azt biztosan tudom, hogy a korosodással az emberi értékek és kapcsolatok más minőségbe kerülnek, erről is szól a könyv, hogy ezzel hogyan birkózzunk meg. Nekem is sok tévedésem volt az elmúlt években, de humorral, derűvel hozzáállva a második 40 év is nagyon élvezetes lehet. Sok mindent átértékeltem az utóbbi években

– magyarázta a lapnak.

Mint mondta, a kényelmetlen holmijait mind kidobta, a tévében is volt amiatt konfliktusa, hogy bizonyos darabokra nemet mondott. Úgy véli, a tinédzserkorú lánya is sokat segít neki abban, hogy fiatalos tudjon maradni.

Jakupcsek arról is beszélt, hogy a nőknek 40 felett sem kell leírniuk magukat, és a korral nem válik mindeggyé, hogy néznek ki és mit tesznek az egészségükért.

Igenis tennünk kell azért, hogy kivívjuk mások elismerését. Mindig is szemérmes voltam, de igen, elárulhatom, hogy még mindig megkapom a bókokat. Pedig sosem pakoltam ki magam. De nem is attól nő a nő, hogy cuppan a hájon a ruha, vagy annyira fel van töltve a szája, hogy be sem tudja csukni. De rendkívül fontos a belső kisugárzás is. Én szeretem magam jól érezni, jó emberekkel körülvenni magam, jó környezetet teremtetni

– tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik