Élet-Stílus

„Nem hagyom, hogy folytatódjon az agyrém” – Gelencsér Tímea kommentelői után nyomoz a hatóság

Berecz Valter
Berecz Valter
Anno Tóth Gabi is kirúgatott egy kommentelőt.

Decemberben írtunk arról, hogy Gelencsér Tímea influenszer-műsorvezető a hatóságokhoz fordult amiatt, mert szerinte rágalmazó kommentek jelentek meg közösségi oldalin.

A platformok/csoportok/adminok ellen is eljárást kezdeményeztem, hiszen azzal, hogy nem szűrik meg a rosszindulatú, másokat szándékosan bemocskoló és lejárató kommenteket, lehetőséget biztosítanak a bűncselekmények elkövetéséhez, így azok felelőssége is megállapítható. A feljelentésbe beleírtam a leghangosabb 8-10 felhasználót, akik mérték nélkül fröcsögnek és valótlanságokat állítanak.

Most helyzetjelentést adott arról, hol tart az ügy: azt írja, a bíróság elrendelte a nyomozást IP-címek alapján.

Ebből következik, hogy nemcsak szerintem bűncselekmény álprofillal az interneten rágalmazni, hanem a hivatalos szervek szerint is! Attól még, hogy valaki ezt név és arc nélkül teszi, az ugyanúgy büntetendő, mint amikor ez szemtől-szembe történik. Sőt! Köszönöm a hatóságoknak, hogy foglalkoznak ezzel az üggyel, jó érzés tudni, hogyha segítségért fordulok hozzájuk, akkor igenis kapok segítséget! Kíváncsian várom az eredményt és a neveket. (…) Nem fogom hagyni, hogy tovább folytatódjon ez az agyrém, amit az emberek az internet világában, a klaviatúra mögé bújva megengednek maguknak velem vagy másokkal szemben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tímea Gelencsér (@timella) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik