Berecz Valter
Élet-Stílus

Gelencsér Tímea megunta a rágalmazó kommentelőket, a hatóságtól kért segítséget IP-címek begyűjtéséhez

Sajnálja, hogy 2022-ben ehhez kell folyamodnia.

Hosszú posztban írt arról Instagram-oldalán a TV2-nél is dolgozó Gelencsér Tímea, hogy életében először nyilvánosan áll most ki magáért. A posztban úgy fogalmaz, csordultig telt nála a pohár.

Nyár óta tart a jelenség, ahol hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb, valótlan történeteket olvasok magamról, amit emberek teljes bizonyossággal állítanak és terjesztenek. Olyan emberek, akik a klaviatúra mögé bújva, nevüket és arcukat nem vállalva, bármilyen hazugságot leírnak nemcsak erkölcsi, hanem anyagi kárt is okozva ezzel az általuk egyébként nem ismert, de ok nélkül megítélt személynek! Nem tűröm ezt tovább és azt sem hagyom, hogy ezek az emberek (minden mellett) a valós, emberi kapcsolataimat is tönkretegyék a kreált, valótlan állításaikkal, majd mindezt büntetlenül megússzanak.

Szerinte a rágalmazás, becsületsértés, jó hírnév megsértése bűncselekménynek számít, úgyhogy a nyomozó hatósághoz fordult, feljelentést téve: „A rendőrség hatásköre mostantól az IP címek lenyomozása és a felelősök felderítése, a bíróság pedig majd dönt a büntető és polgári jogi következményekről. Kiemelném, hogy nem a negatív kommentekkel van problémám, ha valaki a külsőmet vagy a kvalitásaimat kritizálja, az szíve joga”.

Gelencsér azt írja, a véleménynyilvánítás joga mindenkié, de a rágalmazás nem oké. Jelen esetben nemcsak magáért, hanem mindenkiért kiáll most, aki ennek áldozatul esett vagy esik.

A platformok/csoportok/adminok ellen is eljárást kezdeményeztem, hiszen azzal, hogy nem szűrik meg a rosszindulatú, másokat szándékosan bemocskoló és lejárató kommenteket, lehetőséget biztosítanak a bűncselekmények elkövetéséhez, így azok felelőssége is megállapítható. A feljelentésbe beleírtam a leghangosabb 8-10 felhasználót, akik mérték nélkül fröcsögnek és valótlanságokat állítanak.

Abban bízik, minél hamarabb megtudja, kik állnak az őt bántó profilok mögött, egyúttal sajnálatát fejezte ki, hogy 2022-ben ilyen lépéshez kellett folyamodnia.

Ajánlott videó