Élet-Stílus

Horányi Juli a plágiumügyről: Nagyon tisztelem Rúzsa Magdit, nem volt célom támadni őt

Kovács Tamás / RTL Klub és TV2
Kovács Tamás / RTL Klub és TV2
Az énekesnő egy ügyvédet bízott meg azzal, hogy tüzetesen vizsgálja meg a szerződést, amit a klipjének rendezőjével kötött.

Hétfőn a 24.hu is beszámolt arról, hogy plágiumgyanú merült fel két magyar énekesnő között: Horányi Juli az Instagram-oldalán beszélt arról, hogy úgy véli, hogy Rúzsa Magdi új videoklipje az ő korábbi klipjének másolata.

Horányi vádjaira nem sokkal később Rúzsa is reagált. Elismerte, hogy vannak hasonlóságok a két klipben, de ezeket véletlennek tartja.

„Mindenesetre igyekszem higgadtan és a krisztusi példát követve lereagálni a dolgot”

– mondta ekkor az énekesnő.

Horányi Juli most a Blikknek nyilatkozott a történtekről. Mint mondta, nem Rúzsa Magdit akarta támadni, sokkal inkább a klipjének rendezőjéhez és a gyártó céghez szólt az üzenete.

Nagyon tisztelem Rúzsa Magdit, nem volt célom támadni őt. Próbáltam is beszélni vele, egyelőre még nem sikerült, de remélem, legalább a menedzserén keresztül elérem és sikerül tisztáznunk a dolgot. Úgy gondolom, a gyártó cég volt ebben a felelős, akiknek a részéről egyáltalán nem volt tisztességes, hogy ennyire hasonló lett a két videoklip

– mondta a lapnak Horányi, hozzátéve: jelenleg ügyvéd vizsgálja a klip rendezőjével kötött szerződését, csak ezután fog bármilyen lépést is tenni a gyártó cég felé.

Az énekesnő később újra az Instagram-oldalán jelentkezett be. Videójában elárulta, sikerült felvennie a kapcsolatot Rúzsa Magdi menedzserével, akivel némileg az üggyel kapcsolatos félreértéseket is rendezni tudta. Elmondta továbbá, hogy attól függetlenül, hogy neki nincs többszázezer követője és milliós megtekintései, a klipjén dolgozó alkotói csapat munkája ugyanolyan értékű, mint más, felkapottabb előadóké, értük pedig mindenféleképpen ki fog állni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

HORÁNYI JULI (@horanyijuli) által megosztott bejegyzés

A történtekhez  Caramrel is hozzászólt: Horányi Juli korábbi posztja alatt gratulált az énekeső klipjéhez és az új dalához, elmondta továbbá, hogy sajnálja a kialakult helyzetet.

A 24.hu-n ma arról is írtunk, hogy a szóban forgó videoklipeket ugyanaz a gyártócég, a Final Productions forgatta, és mindkettő gyártásvezetője Lévai-Hangyássy Bence volt. Telefonon és írásban egyaránt kerestük őket kérdéseinkkel, hogy mit gondolnak a vádakról, és mennyire bevett gyakorlat, hogy ilyen átfedések vannak két klip között, de közölték, hogy nem kívánnak nyilatkozni az ügyben.

A klipekben használt helyszín, a kunbaracsi Vörös-kastély egyébként jelenleg eladó.

Kapcsolódó
Plágiumvád: Eladó a kastély, ahol Horányi Juli és Rúzsa Magdi klipjét is forgatták
A mindkét klipet gyártó cég nem akar nyilatkozni az ügyről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik