Kultúra

Plágiumvád: Eladó a kastély, ahol Horányi Juli és Rúzsa Magdi klipjét is forgatták

Horányi Juli / YouTube
Horányi Juli / YouTube
A mindkét klipet gyártó cég nem akar nyilatkozni az ügyről.

Hétfőn mi is beszámoltunk róla, hogy plágiumgyanú merült fel két magyar énekesnő közt: Horányi Juli szerint Rúzsa Magdi új videoklipje az ő korábbi klipjének másolata.

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy véletlen az, hogy Magyarországon, ebben a pici zeneiparban két hónap különbséggel két ugyanolyan klip készüljön, ugyanazon a helyszínen, ugyanolyan snittekkel, a bőrkesztyűvel, amivel vezet, az autóval, a lángokkal

– mondta közösségi média-oldalán az X-Faktor korábbi döntőse. A vádakra Rúzsa Magdi is reagált, arra kérve Horányit, hogy „ne beszéljen sületlenségeket”. Elismert ugyan átfedéseket, de szerinte a közös helyszínen kívül nem jelentősek a hasonlóságok a két klipben.

A stáblistából könnyen kideríthető, hogy a két klipet ugyanaz a gyártócég, a Final Productions forgatta, és mindkettő gyártásvezetője Lévai-Hangyássy Bence volt. Telefonon és írásban egyaránt kerestük őket kérdéseinkkel, hogy mit gondolnak a vádakról, és mennyire bevett gyakorlat, hogy ilyen átfedések vannak két klip között, de közölték, hogy nem kívánnak nyilatkozni az ügyben.

A mindkét klipben használt – Rúzsa Magdiéban pedig fel is gyújtott – helyszín amúgy a kunbaracsi Vörös-kastély, amely épp eladó az Ingatlan.com tanúsága szerint.

Horányi Juli állításaira azóta Molnár Ferenc Caramel is reagált:

Bakker, ez elég kemény sztori! Viszont én itt megragadom az alkalmat, hogy gratuláljak a klipedhez! Nagyon jó klip! (…) Érezhető, hogy ez egy inspirált alkotás vizuálisan! Sajnálom a kialakult helyzetet!

– írta az énekesnő Instagram-videója alá.

Horányi Juli Sebzetten című klipje itt látható:

Rúzsa Magdi Elmegyek című klipje pedig itt:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik