Élet-Stílus

Végre itt van! Sörport dobtak piacra a németek

A világ első instant söre alkoholmentes, de csak egyelőre.

Egy brandeburgi sörfőzdének sikerült megalkotni a világ első instant sörét, az erről szóló videót a Tagesschau tette közzé az Instagramon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

tagesschau (@tagesschau) által megosztott bejegyzés

A sörport a Neuzelle kolostori sörfőzde fejlesztette ki, állításuk szerint ilyet előttük még senki nem csinált.

Néhány sörrajongónak azonban nem lehet teljes az öröme, az ital ugyanis alkoholmentes, legalábbis egyelőre.

A sörfőzde közel kétéves kutatás után fejlesztette ki a port, amit kis mennyiségben forgalomba is hoznak majd 2023 közepéig.

Helmut Fritsche, a Neuzelle kolostori sörfőzde részvényese szerint a sörporral drasztikusan mérsékelni lehet az erőforrás-felhasználást és a termelési költségeket. A sörfőzde ügyvezető igazgatója azt is elmondta, milyen egyéb céljaik vannak a termékkel.

Azt tudjuk, hogy a klasszikus pilsnerivók és a kézműves sörök kedvelői eleinte szkeptikusak lesznek termékünkkel kapcsolatban, különösen Németországban. Nem csak egy új termék piacra viteléről van szó, hanem a sör üzleti modelljének újragondolásáról is. Ezért a fő célcsoportunk nem elsősorban a klasszikus német fogyasztók, hanem a globális viszonteladók, akiknek nem feltétlenül kell főzési ismeretekkel rendelkezniük.

– mondta Stefan Fritsche, aki hozzátette, hogy első körben az ázsai és az afrikai piacot célozzák meg az alkoholmentes sörporukkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik