Élet-Stílus

Két perc alatt lett minden idők leggazdagabb embere, de nem sokáig élvezhette

Don Farrall / Getty Images
Don Farrall / Getty Images
Egy rövid időre a világtörténelem leggazdagabb emberének mondhatta magát egy amerikai férfi, aki csak pár használt autógumit próbált eladni.

„Valaki biztosan szórakozott” – mondja egykedvűen az 56 éves Chris Reynolds, aki néhány percig nem csak a világ, de alighanem a világtörténelem leggazdagabb emberének mondhatta magát. Az amerikai férfi 2013 júliusában nyitott egy PayPal-számlát, majd nem sokkal később azt vette észre, hogy

az egyenlege több mint 92 billiárd dollár, vagyis 92 milliószor egymilliárd dollár.

Összehasonlításképpen: a világ leggazdagabb embere, Elon Musk vagyona nagyjából 187 milliárd dollárra rúg. Reynolds számláján közel ötszázezerszer ekkora összeg szerepelt – írja a LadBible című brit bulvárportál.

A férfi gyanította, hogy tévedés történt, hiszen csak azért nyitott PayPal-számlát, hogy használt BMW-gumikat adhasson el az eBay-en, de azzal csak ezer dollárt keresett.

Reynolds értesítette a PayPalt, a cég pedig sűrű elnézéskérések mellett eltüntette a szürreális összeget a férfi számlájáról. A cég közleményt adott ki az esetről, melyben leírták, szerettek volna kártérítést fizetni Reynoldsnak a tévedésért, ám ő azt kérte, hogy az összeget inkább utalják át egy jótékonysági szervezetnek.

Nem sokkal később, amikor a sajtóban is elterjedt a tévedés története, egy riporter megkérdezte Reynoldsot, hogy mit érzett, amikor megpillantotta a számláján asz összeget. A férfi azt felelte, nagyon megrémült, mert azt hitte, 92 billiárd dollárnyi tartozása van.

Amikor azt kérdezték tőle, mit tett volna, ha mégis megtarthatta volna a képtelen pénzösszeget, azt mondta, valószínűleg kifizette volna az Egyesült Államok teljes államadósságát, aztán talán megvette volna a Philadelphia Phillies nevű profi baseballcsapatot, de csak akkor, ha sikerül kialkudnia rá egy jó árat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik