Élet-Stílus

Több mint 250 ezer dollárt gyűjtött az idős pizzafutárnak egy család, miután elesett a rendelésükkel

Lacey Klein / GoFundMe
Lacey Klein / GoFundMe
Mondjuk, a sikerhez az is kellett, hogy az esést megörökítő videót felkapják a TikTok felhasználói.

Egy amerikai család több mint 250 ezer dollárt gyűjtött össze a Domino’s Pizza egyik nyugdíjaskorú futárának, miután a rengeteg ételt szállító 72 éves asszony még február 2-án elesett a házuk bejárati ajtajánal – számolt be a Good Morning America honlapja.

Barbara Gillespie sérüléssel végződő esését a család otthoni biztonsági kamerája rögzítette. A rendelést feladó anyát, Lacey Kleint pedig annyira sokkolta, hogy az idős asszony még a baleset után is a rábízott étellel volt elfoglalva – miközben ők segíteni próbáltak neki –, hogy a következő szöveggel osztotta meg a felvételt a TikTok-profilján:

A Domino’s futárunk ma elesett a verandánkon, és a szívem megszakad érte. Nyilvánvalóan nehéz időszakon megy keresztül. Annyira aggódott az ételünkért, de mi csak azzal törődtünk, hogy ő jól van-e. Annyira szomorú vagyok miatta.

@momofthe5ks Our dominos delivery driver fell on our front porch today and my heart just hurts for her. She’s clearly having a hard time. She was so worried about our food but all we cared about was that she was okay. I’m so sad for her @dominos #fyp #foryou #foryoupage #dominospizza ♬ original sound - Lacey Keighron

A baleset napján feltöltött videót azóta több mint 16 millió alkalommal játszották le a közösségi oldalon, a Dél-Karolinában élő házaspár, Kevin Keighron és Lacey Klein pedig a hirtelen jött népszerűséget kihasználva úgy döntött, hogy adománygyűjtést szerveznek a GoFundMe nevű online platformon az idős asszony számára.

A 14 ezer adományozó által összedobott extra borravaló eddig 262 ezer dollárra (azaz közel 95 millió forintra) rúg – így Barbara Gillespie talán végre tényleg nyugdíjba vonulhat.

„Úgy gondoltuk, hogy összegyűjtünk neki egy nagyobb borravalónyi összeget, és el is visszük neki. De arra egyáltalán nem számítottunk, hogy ilyen sok pénzt kapunk. (…) Annyira izgatottak és izgatottak voltunk, hogy másnap elmondhattuk neki” – mesélte a minden elképzelésüket túlszárnyaló adománygyűjtő akcióról Lacey Klein.

Már majdnem feladtam az emberekbe vetett hitemet, mert olyan sok ember van manapság, akik rettentő gonoszak. (…) De itt vannak ezek szerető, gondoskodó emberek. Akik törődnek valaki mással, egy idős nővel

– hálálkodott Barbara Gillespie idegen jótevőinek. Illetve a Domino’s Pizza is háláját fejezte ki a nagyszerű gesztusért a gondoskodó családnak és az adományozóknak, akik most szó szerint megváltoztatták az idős asszony hátralevő életét.

„Barbara a családunk szeretett tagja, a vállalaton belül az Év Csapattagja díjjal tüntették ki a 2022-es teljesítményéért. Ő a vásárlóink kedvence is, akinek mindig mosoly van az arcán” – fogalmazott a vállalat közleménye.

Nemrég egy másik, szintén az Egyesült Államokban élő idős emberről is beszámoltunk, akinek hasonló módon változott meg az élete. Mondjuk, a 82 évesen a Walmart nevű szupermarketlánc egyik üzletében dolgozó Butch Marionnak csak 100 ezer dollár – azaz valamivel több mint 36 millió forint –  jött össze.

82 évesen tudott nyugdíjba menni, miután gyűjtöttek neki 100 ezer dollárt
Egy TikTok-videónak hála már nyugdíjba tud vonulni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik