Élet-Stílus

Kassai Ilona: 100 éves koromig szeretnék élni, amíg tehetem, nem hagyom el magam

tv2
tv2
Számára az az örömünnep, ha fia és unokája meglátogatják.

Kassai Ilonával a Meglepetés készített interjút, aki jelenleg idősek otthonában él. A 94 éves színésznő azt mesélte az újságnak, tavaly rossz passzba került: „Sokszor kikapcsoltam a telefonomat, nem volt kedvem beszélgetni. Valahogy életunt lettem, és csak az elvesztett szeretteim, a szüleim, a bátyám és a nővérem jártak az eszemben. Szerencsére most már lelkileg jól vagyok”.

Hozzáteszi: az ápolók szeretettel gondoskodnak róla.

Meg is kérdeztem az egyik nővérkét, hogy miért csinálja ezt a nehéz munkát, mire azt mondta, szeret másokról gondoskodni. A jókedve, a kedvessége rám ragadt, nekem is visszatért az életkedvem, megerősödtem.

Arról is beszélt, ha társaságra vágyik, kijön a szobájából és beszélget a lakókkal, de a múltja nem nagyon kerül szóba, ő maga nem is szeretne sztorizgatni arról, kikkel játszott együtt színpadon a hat évtizedes pályája alatt.

Kassai Ilona számára az az igazi örömünnep, ha fia, Ganxsta Zolee és unokája, Zoé meglátogatják őt.

Zolikám nagyon elfoglalt, sok fellépése van, nem várhatom el, hogy mindennap eljöjjön hozzám. (…) A gimnazista unokám, Zoé is itt volt. Korábban azt mondta, hogy színésznő szeretne lenni. Én örülnék neki. Azt már nem ígérem, hogy az első színpadra lépését megérem, de most úgy gondolom, 100 éves koromig szeretnék élni.

A színésznő azt is elmondta, szeret szépen öltözködni az otthonban is: „Mindig szerettem csinos és ápolt lenni. Itt sem hálóingben és köntösben töltöm a napokat. Reggelente felöltözöm, mintha készülnék valahová. Amíg tehetem, nem hagyom el magam”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik