Élet-Stílus

A párkapcsolatgyilkos depresszió észrevétlenül is kezdődhet

Phytotec
Phytotec
Láthatatlanul kúszott be az életünkbe, az elején talán észre sem vettük, később pedig tehetetlenné váltunk. Sok időbe telt, de végül megtaláltuk, hogy mi segíthet a férjemnek legyőzni a depressziót.

Azt hittem, Ádám csak túlzottan gondterhelt

– Igazából nem is tudom, mikor kezdődött, a depresszió szép lassan kúszott be az életünkbe. Ádám kezdetben szótlanabbá vált, esténként szinte alig beszélgettünk, ő inkább filmeket nézett a Netflixen – meséli történetüket Kitti, Ádám felesége. – Azt gondoltam, hogy a férjem azért rosszkedvű, mert kimeríti a munkája, és azért nincs kedve velem beszélgetni, mert túlzottan gondterhelt.

Unottan ült mellettem a kanapén

Eleinte még az sem tűnt fel, hogy minden hétvégi programot lemondott, és nincs kedve találkozni senkivel, pedig korábban hatalmas társasági életet éltünk. Ám idővel egyre nehezebb lett a közös életünk egy olyan férjjel, aki kedvetlenül, unottan ült esténként mellettem a kanapén. Rengeteget dolgozott, mindent megtett kettőnkért, mégis hiányzott a kapcsolatunkból az öröm és a vidámság. Próbáltam esténként felvidítani, még a kedvenc ételeit is megfőztem neki vacsorára, ám minden igyekezetem hiábavaló volt. És én is egyre levertebb lettem, hiszen képtelen voltam Ádámot jó kedvre deríteni.

Saját magamat hibáztattam

A hangulatváltozásait teljesen magamra vettem, mindent megtettem azért, hogy mosolyt csaljak az arcára és megszépítsem a mindennapjait. Amikor nem sikerült, kétségbeestem, és saját magamat hibáztattam, úgy éreztem, nem vagyok elég jó feleség, ha nem tudom boldoggá tenni a férjemet – meséli őszintén a vívódásait Kitti. – Talán pont ezért, sokáig titkoltam mások előtt Ádám állapotát. Úgy tettem, mintha minden a legnagyobb rendben lenne.

A barátnőm ajánlotta a Remotiv extrát

Egy napon aztán nem bírtam tovább, és kifakadtam, elmeséltem mindent a legjobb barátnőmnek. Mint kiderült, volt idő, amikor a párjával ők is hasonló cipőben jártak. Ajánlott egy növényi gyógyszert, ami a férjének bevált.

„A férjem az orbáncfűkivonat-tartalmú Remotiv extrát szedte. Ez a gyógyszer klinikailag igazoltan javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió tüneteit. Recept nélkül megveheted a patikában” – ajánlotta a barátnőm. Ádám kezdetben hallani sem akart a gyógyszerről, végül sikerült rábeszélnem, és elkezdte szedni. Egy kis idő elteltével jobb hangulata lett, és néha már beszélgetni is volt kedve. Némelyik viccemen el is nevette magát. Idővel visszatért az életkedve, a múlt hétvégén már moziba is elmentünk. Örülök neki, hogy kezd túljutni a depressziós időszakon.

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

Fotó: Phytotec Hungária

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

 (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik