Élet-Stílus

Megbírságolták a Marsot, miután két munkás beleesett egy tartálynyi csokiba az egyik amerikai gyárban

Salwan Georges / The Washington Post / Getty Images (illusztráció)
Salwan Georges / The Washington Post / Getty Images (illusztráció)
Remélhetőleg a bal és a jobb Twix gyárban jobban odafigyelnek a biztonsági előírásokra, mert a pennsylvaniai csokigyárban olyan súlyosan megsérült az egyik takarító, hogy helikopterrel kellett kórházba szállítani.

Az amerikai munkahelyi biztonsági hatóságok megbírságoltak egy pennsylvaniai gyárat, miután nyáron két takarítással megbízott alkalmi munkás beleesett egy csokoládéval teli tartályba, ahonnan aztán csak a tartály felvágásával tudták kimenteni őket – írja a BBC.

A Mars Wrigley Elizabethtown városában található gyárat több mint 14 500 dollár (5,2 millió forint) bírsággal sújtotta a munkavédelmi hatóság.

A hírről júniusban mi is beszámoltunk, azonban akkor még nem lehetett túl sok részletet tudni a Charlie és a csokigyárba illő balesetről, ami előtt még Willy Wonka is megemelné a kalapját. Most viszont nyilvánosságra hozták a bírsághoz vezető vizsgálat eredményeit, és kiderült,

hogy a baleset áldozatai a csokoládétartályok kitakarításával megbízott alkalmi munkások voltak, akiknek nem biztosítottak megfelelő munkavédelmi oktatást – ez pedig a szabályozó hatóság szerint „súlyos” hiányosságként róható fel a cég számlájára.

A mentőakció elég nagyszabású lehetett, mivel a baleset után több mint két tucat mentő érkezett a helyszínre. Aztán a félig töltött tartály alját ki kellett vágnia a mentőalakulatnak, hogy a kifolyó csokoládéval együtt ki tudják szedni az áldozatokat. A balesetben az egyik munkás olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy helikopterrel kellett kórházba szállítani.

A két takarító egyébként egy olyan tartályba esett bele, amelyben a Dove, vagy Galaxy néven árult csokoládék összetevőit szokták összekeverni. A két több mint százéves múlttal rendelkező amerikai édességgyártó, a Mars és a Wrigley 2008-ban egyesült. A vállalat számos népszerű édességet gyárt a Dove mellett, például az M&M’s-et, a Snickers-t és a Twix-et.

A Mars Wrigley képviselője üdvözölte a vizsgálat eredményét. „Munkatársaink és külső vállalkozóink biztonsága elsődleges prioritás a vállalatunk számára” – fogalmazott a szóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik