Élet-Stílus

Fuldokolni kezdett a hullazsákban egy 66 éves asszony

Edwin Remsberg / Getty Images
Edwin Remsberg / Getty Images
Tízezer dollárra (több mint 3,5 millió forintra) bírságoltak egy iowai hospice házat, miután kiderült, hogy egy élő asszonyt csomagoltak hullazsákba és küldtek el a temetkezési vállalkozóhoz.

Tévesen nyilvánítottak halottnak egy 66 éves asszonyt január 3-án az alzheimeres betegeknek hospice ellátást nyújtó Glen Oaks gondozóotthonban az iowai Urbandale-ben – írja a Daily Mail.

A szorongással, depresszióval és kezdődő demenciával diagnosztizált nőt, akinek a személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, december 28 óta kezelték a hospiceházban. Miután halottnak hitték, hullazsákba tették és elküldték a temetkezési vállalkozóhoz, hogy készítsék elő a temetésre.

Amikor temetkezési vállalkozónál kinyitották a zsákot, észrevették, hogy az asszony mellkasa fel-le mozog és levegőért kapkod. Azonnal mentőt hívtak, akik megállapították, hogy bár az asszony semmilyen ingerre nem reagál, van pulzusa, és lélegzik. A nőt visszaszállították a Glen Oaksba.

A hospiceház egyik alkalmazottja elmondta, ő vette észre, hogy az asszony eszméletlen. Amikor nem tudta kitapintani a pulzusát, és légzést sem észlelt, szólt az egyik nővérnek, aki szintén ellenőrizte az asszony életjeleit. Ötpercnyi vizsgálat után megállapították, hogy meghalt.

A nővér hozzátette, hogy előző éjszaka előírás szerint, óránként ellenőrizte a nőt és beadta neki a szükséges gyógyszereket. Az asszonyt reggel fél hétkor nyilvánították halottnak, nagyjából másfél órával az után, hogy észrevették, nem reagál külső ingerekre.

Egy hatósági ellenőrzés azt állapította meg, hogy a Glen Oaksban nem tettek meg minden elvárhatót mielőtt az asszonyt halottá nyilvánították. Egy helyi lap szerint az intézményt már 2022 februárjában 500 dollárra büntették, mert nem rosszul tanították be az alkalmazottakat és nem fordítottak kellő gondot az előéletük ellenőrzésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik