Élet-Stílus

A börtönben dolgozva vált egy drogcsempészbanda tagjává: hat évet kapott a brit nő

Merseyside Police
Merseyside Police
Hat év börtönbüntetésre ítéltek Liverpoolban egy nőt, aki tizenkét éven át dolgozott egészségügyi asszisztensként egy börtönben, ahol tavaly közeli kapcsolatba került egy elítélttel, majd egy drogcsempész banda tagja lett.

A 30 éves Megan Woodham először ketamint csempészett be a börtönbe egy Daniel Doran nevű férfinek, aki hatalmas mennyiségű kokain terjesztéséért töltötte hosszú büntetését – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

Dorannak a börtönben volt egy mobiltelefonja, melyen keresztül továbbra is irányította kinti drogüzletét. Többek között azt szervezte, hogy a nagyjából egymillió fontot (kb. 451 millió forintot) érő, nagy tisztaságú kokaint időről-időre új rejtekhelyre vigyék. Woodham beleegyezett, hogy a kábítószert egy ideig az ő házában tartsák.

Droan unokatestvérét, John Butlert tavaly január 8-án fogták el, miközben tíz kiló kokaint szállított az autójával. A férfi telefonjának átnézése után tartóztatták le a rendőrök Doran másik társát, Kelsey Higginst és Woodhamet.

A nyomozók az ügy kirobbanása után ellenőrizték a börtön kameráinak felvételeit, ekkor jöttek rá, hogy Woodham kábítószert csempészett be a börtönbe.

Az ügy tárgyalásán Dorant tizenöt, Higginst tizenhárom és fél, Butlert nyolc, Woodhamet pedig hat év börtönre ítélték. A vádlottak között van még Daniel Doran 54 éves anyja, Valerie Doran, akit pénzmosással vádolnak. Az ő ügyében még nem született ítélet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik