Élet-Stílus

Barbie-t szólítja, vagy káromkodik Ken? – Hatalmas vita kerekedett a Toy Story 3. egyik jelenetéből

Disney / Pixar
Disney / Pixar
Yanny-Laurel-dilemma után egy újabb akusztikai illúzió tartja lázban az internetet. Ezúttal egy obszcén kifejezés közreműködésével, egyenesen egy Disney-klasszikusból.

Aki emlékszik még a hangfelvételre, amiről nem lehetett megmondani, hogy Yanny-t vagy Laurelt hall ki belőle az ember, annak nem újdonság, hogy az olyan időről-időre felbukkanó optikai illúziók mellett, mint a fehér-arany vagy fekete-kék színű ruha esete, léteznek akusztikai illúziók is.

Egy ilyen akusztikai illúziót fedezett fel egy Kitty Feeley nevű TikTok-felhasználó a Pixar és a Disney egyik napjainkra klasszikussá váló számítógépes animációs filmjében, a Toy Story 2010-es harmadik epizódjában.

Ennek a videónak azonban nem Woody vagy Buzz Lightyear a főszereplői, hanem Barbie és Ken. A hatalmas vitát kiváltó kérdés pedig az, hogy mit mond az eredeti angol nyelvű verzióban a kikötözött Ken Barbie-nak, amikor a játékbaba széttépi a rövidnadrágját.

A hivatalos változat szerint azt, hogy „Ó Barbie, ez vintage”, azonban rengetegen vannak, akik a Barbie szó helyett a szexuális aktusra vonatkozó angolul, és talán globálisan is legismertebb obszcén kifejezést, a fuck szót hallják.

A kommentek szemezgetése helyett mindenki döntse el maga, hogy mit hall ki a felvételből, a poszt által vert hullámokról azonban annyit elárulhatunk, hogy a szombaton megosztott videót eddig közel 37 millió alkalommal játszották le, több mint 3 millió felhasználó lájkolta, és már majdnem 60 ezer komment is érkezett hozzá.

@kittyfeeley I literally hear both 😂 #toystory3 #yannyorlaurel ♬ original sound - Kitty Feeley

Ajánlott videó

Olvasói sztorik