Élet-Stílus

„Minden nap meg fogom verni az anyádat”

Egy amerikai kislány az iskolában őt ért bullying után az édesapjának szólt először, mert tudta, hogy az anyja „másképp” reagálna. És tényleg másképp reagált.

Nem nyerte el a kommentelők szimpátiáját az az atlantai nő, aki önbíráskodással próbált véget vetni lánya iskolai zaklatásának.

A TikTokon 96 ezer követővel rendelkező Naquavia Brown osztott meg egy videót, melyben arról számolt be, hogy hogyan állt ki lányáért.

Naquavia kislánya az egyik iskolatársa által az őt – kopaszsága miatt – ért iskolai zaklatásról először csak az apjának mesélt, mert érezte, hogy az édesanyjától merőben más reakcióra számíthatna. Az apuka azonban megosztotta feleségével is a történteket, aki ezután dühében a kislányát zaklató iskolatárs otthonához ment.

Ez még önmagában nem biztos, hogy elég lett volna a dolgok elfajulásához, de amikor a másik gyerek anyja elkezdett azon értetlenkedni, hogy „Mi most komolyan azon vitatkozunk, hogy egy kopasz kis…” – a háromgyerekes anya már nem hagyta befejezni a mondatot, és lekevert egy pofont a másik anyának. Naquavia egy azóta már több milliós megtekintésnél járó videójában azt is elmesélte, hogy ezek után a kislányát zaklató gyerek felé fordulva a következőket mondta:

Minden nap meg fogom verni az anyádat, csak azért, hogy megmutassam: nem bánthatod az én kislányom. Ha még egyszer kezet mersz emelni a lányomra, akkor kihez fogsz utána fordulni?

@naquaviabrown Who was wrong in the situation #fyp ♬ original sound - Naquavia Brown

Bár a videó alatt az édesanya tettét pártoló kommentek is megjelentek, de többen is elítélték a nő önbíráskodását. A BoredPandának nyilatkozó Miranda Banks pszichológus szerint, habár rövid távon ez megoldást jelenthetett a család számára, és talán a bántalmazott kislány megkönnyebbült, miután az anyja kiállt érte, de mindig nagyon kockázatos agresszióra agresszióval felelni. Ezenfelül a gyermek így nem tanulja meg, hogy hogyan álljon ki önmagáért, és hogyan nyerjen meg csatákat a jövőben anélkül, hogy az jogi vagy erkölcsi szempontból kifogásolható legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik