Élet-Stílus

Ragasztó lövellt az óvodás fiú szeme felé, mert a dajkája vele a karjában akarta visszarakni a műkörmét

Komoly botrány kerekedett a közelmúltban egy yorkeshire-i óvodában, miután az egyik kisfiút szembespriccelték ragasztóval, és csak a hatalmas szerencsének köszönhető, hogy nem szenvedett látáskárosodást.

A Metro beszámolója szerint a kis Jack Culverhouse édesanyját Aimee-t maguk az óvoda alkalmazottjai riasztották, hogy a fiának ragasztó került a szemébe. A nő rögtön az összeragadt szempillájú gyerekéért ment és vitte is a legközelebbi kórházba. Az óvodában nem mondták el neki a teljes igazságot, így ő maga biztos volt benne, hogy egyszerű PVA ragasztóról lehet szó, amivel a gyerekek műanyagjátékait is ragasztani szokták.

A kórházban azonban közölték vele, hogy egy sokkal erősebb ragasztóval van dolguk, olyannal, amivel a műkörmöket is ragasztani szokták. Ezt követően nem sokkal aztán kiderült a teljes igazság. A kisfiú épp az egyik dajka karjában volt, amikor az úgy döntött, hogy visszaragasztja a letörött körmét. Hogy pontosan hogy történt a dolog, nem tudni, de az biztos, hogy a ragasztó végül a kisfiú szemébe spriccelt. Azaz csak spriccelt volna, mert a kis Jack bámulatos reflexmozdulattal behunyta a szemét, így a szemgolyót nem érte idegen anyag, csak a szemhéjat és a pillákat.

Ennek következtében a kisfiú nem szenvedett semmilyen látáskárosodást, de így is elszenvedett egy kisebb traumát. Anyja elmondása szerint hét hónapja járt az óvodába, tökéletesen elégedett volt ő és az óvónők is a fejlődésével, a történtek óta viszont nem képes végigaludni az éjszakákat, rendszeresen sírva ébred az éjszaka közepén.

Bár a ragasztóval garázdálkodó dajkát a történtek után azonnal felfüggesztették, később pedig el is bocsátották, Jack édesanyja erősen gondolkodik azon, hogy beperelje az intézményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik