Élet-Stílus

Orbán egy mémmel üzente meg, hogy nem találja Trumpot a Twitteren

Beszámoltunk róla hétfőn, hogy elindult Orbán Viktor Twitter-oldala, ahol a magyar miniszterelnök „szabadságharcos, férj, apa, nagyapa, Magyarország miniszterelnöke” szerepben, angol nyelvű tweetekben osztja meg a jövőben vélhetően legfontosabb gondolatait.

Alig egy nappal a regisztráció után Orbán már meg is emlékezett arról, hogy egy napja jelen van a Twitteren, mindezt úgy, hogy Donald Trumpot is megszólította egy régi mémmel.

Az első napom után a Twitteren egy kérdés jár a fejemben. Hol van a jó barátom, Donald Trump?

– írta a miniszterelnök.

Mint ismert, a többi mainstream közösségi oldalhoz hasonlóan a Twitter is törölte Trump profilját még 2021 januárjában, napokkal a washgintoni Capitolium épületénél történt erőszakos cselekmények után. A Twitter üzemeltetői az indoklásában úgy fogalmazott akkor, hogy felfüggesztik a közösségi oldalon előszeretettel kommunikáló Trump profilját, elejét véve annak, hogy újra erőszakra buzdítson a felületeiken.

Trump később többször próbálkozott saját közösségi platform létrehozásával, egy ízben egy olyat is csinált, ahova csak ő írhatott. Ezek a próbálkozások eddig jellemzően kevés sikert hoztak neki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik