Élet-Stílus

Van, aki akár 70 ezer fontot is fizetne a királynő ravatalánál kapott karszalagért, de az eBay leszedi az ilyen hirdetéseket

Chip Somodevilla / Getty Images
Chip Somodevilla / Getty Images
Több II. Erzsébet ravatala elé járuló megemlékező is emléktárgyként próbál túladni a színes karszalagokon, de az online aukciós oldal szabályaiba nem fér bele a dolog.

Az eBay online aukciós oldal adminisztrátorai több tucatnyi olyan hirdetést tüntettek el, melyek a királynő ravatalán álló sorban kapott karszalagokat próbálták emléktárgyként értékesíteni – írja a Guardian. Volt olyan használt karszalag, melynek az árverésén a licitet akár 70 ezer fontra (azaz 28 millió forintra) is feltornászták, mielőtt az oldal üzemeltető törölték volna őket.

„Ezek a tételek ellentétesek a szabályzatunkkal, és eltávolítjuk őket az oldalunkról” – fogalmazott az eBay szóvivője, aki a szigort azzal indokolta, hogy a használt jegyek értékesítésére vonatkozó irányelveik szinte mindenféle használt jegy eladását tiltják – beleérve a nyilvánosság számára ingyenesen elérhető eseményekre adott jegyeket is.

II. Erzsébet királynő Westminster Hallban felállított ravatalánál múlt szerdától hétfőig róhatták le a kegyeletüket az uralkodó tisztelői, és igen hamar fél- de akár egésznapos várakozási idő alakult ki. Például David Beckhamnek is több mint 12 órát kellett várakoznia. Hétfőn aztán végső nyugalomba helyezték a Nagy-Britanniát és csatolt részeit 70 éven át vezető uralkodót a Szent György-kápolnában, ahova a szülei és a férje is el van temetve.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik