Élet-Stílus

Meghalt az egyik rab, akit a Baby Shark-dallal kínoztak az oklahomai börtönben

A 48 éves John Bascót holtan találták a cellájában. Ő volt az egyik elítélt, aki pert indított, mert a gyerekdallal büntették az őrök.

Tavaly számoltunk be róla, hogy volt rabok egy csoportja a pert indított az oklahomai megyei hatóságok ellen, azt állítva, hogy a helyi börtönben azzal „kínozták” őket, hogy órákon át a Baby Shark című gyermekdalt hallgatták velük.

Daniel Hedrick, Joseph Mitchell és John Basco azt állították, hogy 2019 novemberében és decemberében egyesével kivitték őket a cellájukból, majd hátrabilincselték a kezüket és órákig hallgatatták velük a számot, úgy, hogy állításuk szerint az egész folyosó zengett tőle.

A két alkalmazott a belső vizsgálat során felmondott, felettesük pedig nyugdíjba vonult. A korábbi fogvatartottak mindegyike 75 000 dolláros (kb. 30 millió forintos) kártérítést követel.

Az NBC most azt írja, hogy Bascót holtan találták a cellájában vasárnap hajnalban, a sajtóközlemény szerint egy ellenőrzést végző tiszt talált rá.

A 48 éves férfi múlt hét csütörtökön került vissza a börtönbe kábítószer-kereskedelem miatt, előtte 14 évig volt a börtön lakója. Halála okát eddig nem hozták nyilvánosságra.

A Baby Shark egyik áldozata a börtönbe érkezését követő három napon belül meghal. Hogy történhetett ez meg? David Prater kerületi ügyész éppen most veszítette el az egyik tanúját a közelgő büntetőperben

– utalt Basco ügyvédje arra perre, ami a dal miatt indult.

Hozzátette, a 48 éves férfi idén már a 14. rab volt, aki rejtélyes módon meghalt a a börtönben.

A népszerű gyerekdal egyébként 2019-ben terjedt el – a videót több mint 11 milliárdszor nézték meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik