Élet-Stílus

Kártérítésért perli munkahelyét a férfi, aki egy céges bulin veszítette el a fél koponyáját

Bild / YouTube
Bild / YouTube
Michael Brockie a világ egyik legnagyobb könyvelőcégénél dolgozik. Két évvel ezelőtt a közvetlen kollégáival elment egy céges ivászatra, melyen annyi alkoholt fogyasztott, hogy elesett az utcán. A férfi olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy hetekre kómába esett és az orvosok csak úgy tudták megmenteni az életét, hogy a koponyája egy részét eltávolították. A 28 éves férfi bíróságon követel kártérítést a történtekért.

Michael Brockie 200 ezer font (közel 98 millió forint) kártérítéstért perelte munkaadóját, a PwC nevű könyvelőcéget – írja a Daily Mail.

A 28 éves férfi asszisztens volt a cég readingi irodájában, amikor 2019 áprilisában elment a cég hagyományos, éves kocsmatúrájára. A bulit a főnöke, Simon Fradgley szervezte, aki erős nyomást gyakorolt az alá tartozó munkavállalókra, hogy mindenképp vegyenek részt az eseményen és ott igyanak minél többet.

A társaság kilenc különböző kocsmát és bárt járt végig. Ahhoz, hogy mindenütt magukba dönthessenek valamit, gyorsan kellett inniuk. Fradgley versenyt is szervezett, melyen az kapta a legtöbb pontot, aki a leggyorsabban tudott meginni egy korsó sört. A buli több résztvevője is úgy érezte, hogy muszáj tartania a lépést, ha nem akar később hátrányos helyzetbe kerülni a munkahelyén.

A balesete után Brockie hónapokat töltött kórházban, csak októberben, tudott elkezdeni részmunkaidőben dolgozni. A férfi azóta is cégnek dolgozik, sőt, időközben előléptették menedzserré, ő mégis úgy érzi, a cége felelős a balesetéért, ezért kártérítést követel. A férfi azt mondja, mivel az előző évben is filmszakadása volt a kocsmatúrán, el sem akart menni, de főnöke azt mondta, csak írásos orvosi igazolással maradhat távol.

Az eset kapcsán a PwC alkoholfogyasztással kapcsolatos szabályt hozott. Beszüntették például az éves kocsmatúrákat, és megtiltották az alkoholfogyasztást az irodákban, leszámítva speciális eseteket, de akkor is csak a cég által felkért beszállítók italait szabad meginni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik