Élet-Stílus

Videón, ahogy a reptéri ellenőrzés közben arrébb löki a barátnőjét, és nekimegy a biztonságiaknak

Nyaralni ment volna a brit pár, de az alkoholtól fűtött balhé után nem engedték őket tovább a Bristoli repülőtérről.

Gyakorlatilag még az indulás előtt félbeszakadt egy külföldi utazást tervező brit pár nyaralása, amikor a pár férfi tagja úgy feldühödött az ellenőrzés közben a Nagy-Britanniában található Bristoli reptéren, hogy arrébb lökte a barátnőjét, és nekiment a biztonsági személyzetnek.

A Twitteren terjedő videóról beszámoló LADbiblie szerint a két utas az easyJet egyik június 17-i délutáni járatára, a 17:45-kor Bristolból a spanyolországi Alicantéba induló repülőre szeretett volna felszállni, amit a személyzet azért nem hagyott, mert túlságosan részegek voltak.

A videón az látható, ahogy a páros női tagja oldalra kitárt karokkal áll, miközben a biztonsági személyzet ellenőrizni próbálja, de a mögötte álló barátja arrébb löki, hogy aztán a biztonsági személyzet egyik tagját is arrébb lökje, a mögötte álló másik őrt pedig ököllel szájba verje.

Az agresszív utas ezután láthatóan visszavonulót fúj, miközben a személyzet egyik tagja odasétál hozzájuk, amire a nő lökdösődéssel és folyamatos szóbeli sértegetéssel reagál. Ezen a ponton pedig két másik utas is bekapcsolódik, akik próbálják a párost megnyugtatni.

A repülő egy másik utasa, Steve Rich, aki szemtanúként nézte végig az egészet, a Bristol Live-nak nyilatkozva „feleslegesnek” nevezte az incidenst.

A két lány, aki a [kapunál] dolgozott, sírva fakadt, mert annyira megijedtek. (…) Mielőtt a biztonságiak megérkeztek, ott volt ez a két ember, akik azt mondták nekik: »Hogyan akarják megakadályozni, hogy átjussunk, hogy feljussunk erre a járatra?« Erre sírva fakadtak. Közben mindenhol gyerekek voltak, nálam például a hatéves kisfiam.

Avon és Somerset rendőrségének szóvivője később megerősítette, hogy a két „ittas” easyJet utast a balhé után letartóztatták.

Persze a lerészegedés mellett talán a késés miatt dönthettek így, hiszen a rendőrség közleményében azt írják, hogy „a Bristoli repülőtéren tartózkodó rendőrök pénteken (június 17-én) este 21:30 körül reagáltak egy bejelentésre, miszerint a biztonsági személyzet tagjait bántalmazták, miután két személyt ittasságuk miatt nem engedtek felszállni egy járatra” – miközben a gép állítólag 17:45-kor szállt volna fel eredetileg.

A 39 éves férfit és a 37 éves nőt testi sértés gyanújával tartóztatták le, majd a kihallgatásuk után mindkettejüket feltételes figyelmeztetésben részesítették – ami jelenthet kötelező rehabilitációt és kártérítést is, de ezt a rendőrségi közlemény nem részletezte bővebben.

Az easyJet nem reagált a portál megkeresésére, a repülőtér szóvivője viszont igen:

„A Bristoli repülőtér és a légitársaságok nem fogadják el a társadalomellenes, erőszakos vagy fenyegető viselkedést. Bár az ilyen incidensek ritkák, nagyon komolyan vesszük őket, és teljes mértékben támogatunk minden rendőrségi nyomozást.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik