Élet-Stílus

Sörös receptet próbáltunk ki bisztrostílusban

24.hu
24.hu
Egyszerű, szezonális, házias ételek – röviden ennyit jelent a bisztrostílus. A bisztronómia a francia lakások alagsori konyháiból alakult ki, és hát, ami gasztró és francia, az már ugye nem lehet rossz. Kárai Dávid gasztroblogger egyik kedvenc receptjét készítettük el vele közösen: sertésszűz spárgával, burgonyapürével és pirított morzsával, megspékelve egy kis búzasörrel.

A búzasör egy nehezebb főételhez is jó kiegészítő, a sör pedig általában jól sűríti a mártást – ez már Kárai Dávid tanácsa, miért érdemes nemcsak az ételek mellé inni, hanem a főzéshez is használni a sört. Katz Dávid és Nagy József imád enni és inni, így itt volt az ideje, hogy megismerkedjenek a bisztronómiával.

Kárai Dávid, a 1664 Blanc nagyköveteként stílszerűen újraalkotja a bisztró hangulatot és ízeket itt Magyarországon is. Hamarosan egy vacsoraest erejéig pedig a nagyközönség is személyesen belekóstolhat az itt készülő ízletes fogásokba. A bisztrók egyik jellegzetessége, hogy a tömény italok helyett borokat és söröket kínálnak. De itt nem a gourmet, csillagászati árú borkülönlegességekre vagy a két literes habos német korsókra kell gondolni, hanem minőségi folyóborokra és könnyed francia sörökre, mint az 1664 Blanc, amely manapság szinte minden francia bisztróban az itallap élén található. Köszönhetően annak, hogy a könnyed búzasör citrusfélékkel és korianderrel fűszerezve különleges élményt kínál a vendégeknek és jól passzol a bisztróételekhez.

 

A videó a Carlsberg támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik