Élet-Stílus

Ellopta egy majom egy gyilkossági ügy bizonyítékait

Geraint Rowland Photography / Getty Images
Geraint Rowland Photography / Getty Images
Bizarr körülmények között függesztették fel egy gyilkossági ügy bírósági tárgyalását Indiában. Az ügy több bizonyítékának, így a gyilkos fegyvernek is nyoma veszett, ráadásul úgy tűnik, mindent egy majom lopott el.

Felfüggesztették szerdán Indiában egy gyilkossági ügy tárgyalását, miután kiderült, hogy eltűntek a tárgyi bizonyítékok. A rendőrség szerint a bizonyítékokat egy majom lopta el, és senki sem tudja, hogy hol lehetnek – írja a Daliy Mail című brit bulvárlap.

A gyilkosság még 2016-ban történt. Shashikant Sharma holttestét egy rendőrségi épület közelében találták meg a rádzsasztáni Dzsaipurban három nappal azután, hogy a családja bejelentette a férfi eltűnését. A környéken zavargások törtek ki, a nyomás hatására a rendőrség öt nappal később letartóztatott két férfit, és megvádolták őket Sharma meggyilkolásával.

A nyomozók összegyűjtötték a gyanúsítottak bűnösségét alátámasztó bizonyítékokat, többek között a kést is, amivel szerintük az áldozatot megölték. A bizonyítékokat zacskóba rakták, amit aztán ideiglenesen egy fa alá tettek, majd egy közrendőrt bíztak meg az őrzésével.

A fa alól azonban a zacskót, az összes bizonyítékkal együtt elemelte egy majom. A rendőrök próbálták megkeresni, de sehol sem találták. A körendőrt felfüggesztették, később leszerelték a blamázs miatt, és azóta már meg is halt.

Az ügyész dühöng és válaszokat vár a dzsaipuri rendőrkapitánytól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik