Élet-Stílus

Harry herceg nem hajlandó a gyerekeit az Egyesült Királyságba vinni, mert félti őket

CHRIS JACKSON / POOL / AFP
CHRIS JACKSON / POOL / AFP
A herceg jogi úton támadta meg a brit kormányt.

Januárban írtunk arról, hogy Harry herceg ügyvédei egy figyelmeztető levelet küldtek a brit belügyminisztériumnak, mely szerint a herceg, a felesége és két gyerekük nem kap megfelelő védelmet a kormánytól, amikor az Egyesült Királyságba látogatnak. A kormány álláspontja az volt: nem hajlandóak fizetni Harryék védelmi költségeit.

Kapcsolódó
Harry herceg beperli a brit kormányt, ha nem adnak családjának megfelelő védelmet
Nehezményezi, hogy az Egyesült Királyságba látogatásukkor nincsenek kellő biztonságban.

Az Associated Press most azt írja, a herceg jogi úton megtámadta az Egyesült Királyság kormányát, miután hivatalos úton is megtagadták a rendőrségi védelem biztosítását az Amerikában élő család felé. Harry herceg ügyvédei úgy fogalmaztak,

ha brit földre utaznának a nyolc hónapos Lilibettel és a háromesztendős Archie-val, az túlzottan kockázatos volna megfelelő védelem hiányában.

A londoni legfelsőbb bíróságon a herceg ügyvédje, Shaheed Fatima úgy fogalmazott, Harryék nem érzik biztonságban magukat, amikor az Egyesült Királyságban tartózkodnak, holott magától értetődő, hogy szeretnének néha az országba utazni, elvégre családjuk és barátaik nagy része is ott él.

Legfőképp ez az otthona, mindig is az lesz.

Harry herceg egyébként nem vett részt a pénteki meghallgatáson.

Arról pedig, hogy Meghan Markle-lel pontosan mit is csinálnak az Egyesült Államokban, nemrég bővebben is írtunk.

Kapcsolódó
Meghan Markle és Harry herceg tündérmeséjére egyre kevesebben váltanak jegyet
Meghan Markle és Harry herceg elmenekülése az udvarból sem rájuk, sem a brit királyi családra nem vetett jó fényt, és úgy fest, hogy végül rajtuk csattan az ostor: népszerűségük megtépázódott, sokan csak azt lesik, hogyan köthetnek bele a párba – és szinte mindig találnak is rajtuk fogást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik