Élet-Stílus

Így járt túl egy unokázós csaló eszén egy amerikai nagymama

„Tudtam, hogy egy igazi csaló, de azt is tudtam, hogy engem nem fog átverni” – mondta az asszony. Ilyen, amikor a fagyi visszanyal.

Az idős emberek nem csak hazánkban válnak gyakran az unokázós csalók áldozataivá, de az Egyesült Államokban is, ezért is érdekes egy New York államban élő, 73 éves nő most következő története, aki még időben kapcsolt, és megfordította az átverést: miután egy ismeretlen számról telefonáló az unokája nevében pénzt kért tőle óvadékra, ő áthívta a csalót és előre értesítette a rendőrséget, majd legnagyobb meglepetésére a csaló meg is jelent az otthonában.

A Long Island-i Seafordban élő 73 éves nő – aki csak a keresztnevét volt hajlandó elárulni, ezért a híradások csak Jeanként hivatkoznak rá – csütörtök délután egy gyanús hívást kapott egy férfitól, aki azt állította, hogy az unokája.

Tudtam, hogy egy igazi csaló, de azt is tudtam, hogy engem nem fog átverni

– idézte fel a korábban a 911-es segélyhívóvonal diszpécsereként dolgozó nő, mi játszódott le benne a hívás után.

A férfi a vonal másik végén azt mondta neki, hogy a rendőrség letartóztatta ittas vezetésért, ezért pénzre van szüksége, amiből kifizetheti az óvadékot.

„Elkezdett nagymamának hívni, de nekem nincs unokám, aki vezet, így tudtam, hogy ez egy átverés” – mondta Jean a CBS New Yorknak.

Bár az idős asszony tudta, hogy átverésről van szó, úgy döntött, belemegy a játékba. Több ide-oda telefonálás után egy magát az unokája ügyvédjének kiadó személy azt mondta, hogy 8 ezer dollárt (2,55 millió forintot) kell biztosítania az óvadékra.

Közben Jean kapcsolatba lépett a rendőrökkel, akik azt mondták neki, folytassa a játékot. Nem sokkal később egy „óvadékügynök” hívta, hogy épp a környéken jár, és át tudja venni a pénzt.

Az asszony azt reagálta a férfinak, hogy a pénz a házban van, jöjjön el érte, és legnagyobb meglepetésére a férfi így is tett.

De amikor megérkezett, hogy átvegye a pénzt, csak egy papírtörlőkkel teli borítékot kapott Jeantől. A rövid találka után a férfi már távozott is volna, de még mielőtt tudatosulhatott volna benne, hogy csak papírtörlők vannak a borítékban, a lesben álló rendőrök lecsaptak rá.

Az állítólagos csalót, a 28 éves Joshua Estrella Gomezt letartóztatták, és háromrendbeli nagy értékű lopással vádolják. A letartóztatás pillanatait a lenti videóban lehet megtekinteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik