Élet-Stílus

Hét óra után megunta a várakozást a kórházban, kezelés híján is kiszámláztak neki 700 dollárt

Chris Whitehead / Getty Images
Chris Whitehead / Getty Images
Egy fejsérülés miatt ment be egy kórház sürgősségi osztályára egy fiatal nő júliusban, Atlantában. Hét órán át várakozott, hogy valaki megvizsgálja, de semmi sem történt, ezért inkább hazament. Néhány héttel később kellemetlen meglepetés várta a postaládájában.

Az atlantai Emory kórház 688 dollárt és 35 centet (kb. 214 ezer forintot) számlázott ki Taylor Davisnek, aki hiába várakozott hosszú órákon át, orvossal, vagy nővérrel nem is beszélt, csak az adatait adta meg a recepción. A fiatal nő azt hitte, biztosan félreértés történt, de tévedett – írja a Fox5 Atlanta.

Davis felhívta a kórházat, ahol azt mondták neki, nincs szó tévedésről, ez egy alapdíj, amit mindenkinek kiszámláznak, csak mivel az esetek többségében a díjat egy hosszabb számlához szokták hozzáadni, kevésbé tűnik fel az embereknek. Az összes amerikai kórháznak van ilyen alapdíja, bár a mértéke eltérő.

Davisnek nem volt más választása, mint kifizetni a közel 700 dolláros számlát. A fiatal nő a történetből sajnos azt a következtetést vonta le, hogy a jövőben kétszer is meg fogja gondolni, mielőtt betenné a lábát egy kórházba.

Az Emory kórház vezetése rövid közleményben reagált a sajtó kérdéseire. Azt írták, az ügyet kivizsgálják, és fel fogják venni a kapcsolatot Davissel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik