Élet-Stílus

Megszűnt az erőszak az iskolában, miután apák kezdtek járőrözni a folyosóin

CBS News
CBS News
Szeptemberben 23 tanulót tartóztattak le három nap alatt a louisianai intézményben, ezért a szülők úgy döntöttek, kezükbe veszik az iskolai nevelést.

Az iskolai erőszakhullámot leginkább a jelenlétükkel és kínos vicceikkel megfékező apák története bejárta az angol nyelvű médiát, miután egy helyi tévécsatorna riportot készített róluk.

A Dads on Duty, azaz Apák szolgálatban nevű csoportot körülbelül 40 apa alkotja, akik a shreveporti Southwood High School folyosóin járőröznek azzal a céllal, hogy a tizenéveseket visszatartsák a verekedéstől. Az apák azt követően döntöttek az összefogás mellett, hogy szeptemberben három nap alatt 23 balhézó diákot tartóztattak le – írja az indy100.

Mindnyájuk ellen vádat emeltek a rend megzavarása miatt, sőt, egyikőjüknek még a testi sértés vádjával is szembe kell majd néznie, mert állítólag bántalmazta az igazgatóhelyettest – derül ki a helyi illetőségi KSLA tévécsatorna riportjából.

Mióta azonban a középiskola egyik tanulójának apja, Michael LaFitte létrehozta a csoportot, a dolgok sokkal jobbra fordultak. A CBS Evening News verekedések képeivel induló, lent megtekinthető riportja szerint – melyben a narancssárga egyenpólót viselő apák közösen nyilatkoznak az iskola könyvtárában –

az apák megjelenése óta egyetlen verekedő diákot sem kellett letartóztatni az intézményben. 

Úgy döntöttünk, hogy a legjobb emberek, akik vigyázhatnak a gyerekeinkre, kik? Hát, mi

– mondta az apai járőrözések ötletének hátteréről LaFitte a riporternek.

Az apák a rövid felvezető után azt is hozzátették, hogy mivel nem minden tanulónak van apja vagy bármilyen férfi példakép az életében, ezért már az is nagy változást hozott, hogy megjelentek az iskolában.

Az egyik diák azt nyilatkozta a CBS-nek, hogy nagyobb biztonságban érzi magát, mióta narancssárga pólós faterok járőröznek a folyosókon, egy másik pedig azt, hogy mindenki abbahagyta a balhézást és elkezdett rendesen órákra járni az utóbbi hetekben.

Amikor a riporter megkérdezte az egyik diákot, hogyan is működik ez az egész, s tini csak annyit válaszolt: „Hallott már valaha a  aza apai pillantásról?”

Az ügyeletes apák azonban nem megfélemlítő szándékkal járőröznek a folyosókon,  a fegyvertárukban természetesen a fárasztó viccek számítanak a leghasznosabb eszköznek.

Csak vicceket mondanak, mint például »Hé, a cipőd ki van kötve«, de valójában nincs is

– festette le a megújult folyosói hangulatot az egyik diák.

Egy másik pedig örömködve mesélte, hogy az apák megjelenése óta az iskola egy sokkal boldogabb és nyugodtabb hely lett.

Az Apák szolgálatban tagjai azt remélik, hogy az egész államban, és végül az egész országban tudnak majd csoportokat nyitni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik