Élet-Stílus

Gyilkossági kísérlettel vádolják a lelkészt, aki ittasan belehajtott az őt ellenőrizni akaró rendőrök kocsijába

Az ittas vezetésért már korábban is többször megbüntetett michigani lelkipásztor az ütközés után sem volt hajlandó együttműködni, ezért a rendőröknek be kellett törniük a kocsija ablakát, hogy kiszedhessék belőle.

A Detroit melletti Ferndale-ben szolgáló lelkészt letartóztatták, miután szerdán a rendőrség szerint megpróbált megölni két Arenac megyei seriffhelyettest az autójával – közölte a WXYZ-TV nevű helyi csatorna.

A lelkész neve David Jones, és a Hilton Oaks Baptist Church Facebook-oldala szerint rendszeresen tartott prédikációkat a templomban, és a mostani ügyében is lelkipásztorként hivatkozott magára az elfogása után. A bírósági dokumentumok alapján az is elmondható róla, hogy már többször meggyűlt a baja a törvénnyel, amikor ittasan ült a volán mögé. A mostani balhé előtt legutóbb augusztusban tartóztatták le emiatt.

Ha megfordulsz a járműveddel, és szándékosan ütközöl egy rendőrautóval, akkor rendőrök ellen elkövetett gyilkossági kísérlet miatt emelnek vádat

–  mondta Don McIntyre, Arenac megyei helyettes seriff.

Az eset úgy kezdődött, hogy két rendőrtisztet hívtak egy autópálya kijáratánál lévő kisbolthoz, ahol megtalálták az autójában ülő Jonest. A rendőrség szerint a lelkész nem volt józan, és nem volt hajlandó együttműködni sem velük. Amikor a serifhelyettesek arra kérték, szálljon ki az autójából, ő inkább áthajtott az autópályán a szemben lévő parkolóba, majd az épület hátsó részébe csapódott az autójával, és elindult a másik irányba.

„Nekiment az épületüknek, a járművével a helyettesek felé fordult, gyorsított, és összetörte a járőrkocsinkat” – folytatta McIntyre, majd azt is hozzátette, hogy a kollégái szerencsére nem sérültek meg.

Jones még az ütközés után sem volt hajlandó kiszállni az autójából, ezért a rendőröknek be kellett törniük a kocsija ablakát, hogy ki tudják szedni onnan.

A lelkipásztornak a bírósági nyilvántartás szerint nyolc ittas vezetés miatti szabálysértés szerepel a bűnlajstromában, amihez hozzájön a mostani ügye is. Bár ez sokkal súlyosabb, mint a korábbiak, mert a járőrautóval való szándékos ütközést gyilkossági kísérletnek tekintik.

Így nem is csoda, hogy óriási, egészen pontosan 1 millió dolláros (312 millió dolláros) óvadék ellenében szabadulhat.

A lelkész felekezete nem reagált a csatorna megkeresésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik