Catherine Falls Commercial / GettyImages
Élet-Stílus

Naponta négyezer telefonhívást kap egy koreai férfi, mert száma szerepel a Squid Game sorozatban

Egy politikus 26 millió forintnak megfelelő összeget ajánlott fel neki a telefonszámért cserébe.

Már csak altatóval tud aludni egy dél-koreai férfi, aki naponta négyezer telefonhívást kapt, miután telefonszáma szerepelt a Squid Game című sorozatban, amit olyan sokan néznek az egész világon, hogy a Netflix valaha volt legnépszerűbb sorozatává válhat.

A sorozatban a szereplők egy játékban szerepelnek, ahol hatalmas összeget nyerhetnek, de közben az életüket teszik kockára. A telefonszám az első részben szerepel, amikor egy rejtélyes férfi egy névjegykártyát ad át a sorozat főhősének, azzal, hogy hívja fel, ha részt akar venni a játékban.

Mint kiderült, a filmben szereplő telefonszám a valóságban is létezik, és persze az emberek elkezdték hívogatni. A szám meg nem nevezett tulajdonosa a helyi sajtónak elmondta, hogy nagyjából négyezer hívást kap, gyakran hajnali egykor, kettőkor és háromkor is. Eleinte nem tudta, hogy mi történik, amíg az egyik telefonáló el nem mondta neki, hogy honnan szerezte a számot.

A férfi elmondta, ez akkora stresszt jelent a számára, hogy már altatókat kezdett el használni, hogy végig tudja aludni az éjszakát. Közölte azt is, hogy a telefonszámát nem tudja lecserélni, mert az a munkájához is kapcsolódik. A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a sorozat készítői már felvették vele a kapcsolatot, hogy megoldást találjanak a problémára.

Közben egy dél-koreai politikus, aki elindult az elnökválasztáson, közölte, hogy százmillió dél-koreai vont (nagyjából 26 millió forintot) is hajlandó lenne fizetni a férfinak a telefonszámért.

Ajánlott videó

Annak jártunk utána, hogyan zajlik egy eljárás, és azon túl mi vár a rajtakapott egészségügyi dolgozókra, valamint hogy kevesebb borítékot csúsztatnak-e zsebbe az új szabályozás óta a betegek.