Élet-Stílus

Hiány van buszokból Bostonban, ezért neonfényes partibusszal vitték kirándulni a diákokat

Best Content Production Group / Getty Images (illusztráció)
Best Content Production Group / Getty Images (illusztráció)
A nebulókat szállító buszban még vetkőzőrúd is volt.

Egy csoport középiskolás diáknak egy sztriptízrúddal és neonfényekkel felszerelt partibusszal kellett utaznia egy nemrégiben tartott kirándulásra, miután az utazásukról eredetileg gondoskodó cég lemondta a közreműködését – írja az NBC 2 tévécsatorna honlapja.

Jim Mayers, a bostoni Brooke Charter School 11. osztályos diákjait tanító nyelv- és fogalmazástanár egy képet tett közzé a buszról a diákokkal a fedélzeten.

Ha több száz gyereknek ígérsz egy szórakoztató napot

– írta az azóta törölt kép mellé Twitteren, majd azzal folytatta: a tanulóit nem hatotta meg különösebben, hogy egy professzionális partibuszon utaznak.

Bár a fotó komikus volt, Mayers szerint sokat elmond a jelenlegi buszhiányról, amivel Massachusetts államban küzdenek. „Ez egy vicces történet, de valójában valódi buszhiány van, és ez az egész az oktatási rendszerünk nagy hiányosságaira utal” – fogalmazott a tanár, aki a törölt posztja által keltett hírverést arra akarja felhasználni, hogy felhívja a figyelmet az amerikai oktatási rendszer viszontagságaira.

„Aggódom, hogy túl sok figyelmet fordítanak magára a tweetre, vagy egyszerűen csak arra, hogy vírusként terjedt el, ahelyett, hogy foglalkoznának azzal a sok rendszerszintű problémával, amelyekkel nem csak az én diákjaim, hanem az egész ország diákjai szembesülnek” – szól a következő bejegyzése.

Az iskolai körzetek az egész egyesült Államokban küzdenek azzal, hogy nincs elegendő sofőr, aki reggel a gyereket iskolába vinné az iskolabuszokkal. Emiatt néhány intézmények kreatívnak kellett lennie. Massachusettsben például a Nemzeti Gárda tagjait hívták be az iskolai szállítójárművek vezetésére.

Mint írta, az eredeti tweetje csak arra szolgált, hogy megnevettesse a tanártársait, de

ha ez arra késztette az embereket, hogy beszélgessenek az oktatási rendszerünk általános infrastruktúrájáról, és arról, hogy az iskolák milyen különböző módon élveznek prioritást, akkor az is jó

– folytatódik a tanár bejegyzése, aki ezután arra buzdította az olvasókat, hogy vegyenek részt a következő helyi iskolatanácsi ülésen, vagy olvassanak utána a témának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik