Élet-Stílus

Hazavitték a kórházból újszülöttjük holttestét, sokkolta őket, amit a koporsóban találtak

Hatalmas hibát vétettek egy mexikói kórházban.

Óriási sokk ért egy újszülött gyermekük elvesztését gyászoló családot Mexikóban, amikor hazavitték a kisfiú holttestét tartalmazó koporsót, de abban csak egy levágott lábat találtak, amikor otthon felnyitották – jelentette a helyi sajtó.

Az El Universal című mexikói lap cikke szerint a 34. hétre született baba egy vele született betegséggel jött világra, és mindössze 11 napot élt, amikor meghalt a mexikói társadalombiztosítási intézet (IMSS) egyik kórházában, az Oaxaca államban található Huajuapan de León városában.

A baba holttestét másnap, szeptember 4-én hozta el az apja a kórházból, ahova a temetkezési vállalat egyik munkatársával együtt ment el a holttestért. Amikor azonban hazaértek a koporsóval, a családtagoknak feltűnt, hogy vér szivárog belőle, és felnyitották. Akkor látták, hogy abban egy felnőtt levágott lába van.

Ekkor visszamentek a kórházba, ahol végül megkapták gyermekük holttestét. A család feljelentést tett a kórház ellen, és az ügyészségi vizsgálat eredményei szerint a kórház egyik munkatársa volt a felelős a hibáért. Ugyanakkor az ügyészség közölte a családdal, hogy nem tudnak semmilyen jogi eljárást indítani az esettel kapcsolatban, mert nem történt bűncselekmény, mivel a holttestet végül megkapták.

Az El Universal megkereste a kórházat, hogy megtudják, hogyan követhettek el egy ilyen tévedést, de ott az egészet az apára fogták, közölve, hogy ő tehet az egészről, mert nem nézte meg, hogy mi van a dobozban. A lap további kérdéseire, amiben az iránt érdeklődtek, hogy miként zajlik a holttestek kiadása, és hogyan lehet, hogy senkinek sem tűnt fel a tévedés, érdemben nem válaszoltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik