Élet-Stílus

Szörnyű gyanú igazolódott be, amikor kiásták az aznap eltemetett újszülöttet

A hondurasi anyuka nagyon nem akarta, hogy bárki is kinyissa a koporsót a temetés előtt. Nem véletlenül.

A hondurasi hatóságok nyomozást indítottak egy nő ellen, aki mindenkivel – köztük leginkább a barátjával – elhitette, hogy terhes, majd azt hazudta, hogy az ikrek közül az egyik halva született – jelentette a helyi sajtó. A halott csecsemőnek még temetést is rendeztek. Az átverést azonban még a temetés utáni este leleplezték az apuka barátai, akik fogták, és kiásták a koporsót, amiben csak egy játék babát találtak.

A hondurasi sajtóban megjelent hírek szerint Rosa María Castellanos Díaz két hete pénteken utazott el falujából Tegucigalpa városába, hogy az egyik ottani kórházban megszülje gyermekeit. Még aznap este felhívta barátját, Melvin Mendozát, hogy közölje vele a szomorú hírt: az egyik kicsi halva született.

A nő másnap egy kis koporsóval a karjaiban tért vissza a faluba, hogy eltemessék a gyereket. Amikor a rokonok mondták, hogy látni szeretnék a gyereket, Díaz közölte velük, hogy a kórháztól egy már lezárt koporsóban kapta meg a holttestet, és azt nem szabad kinyitni.

Végül meg is tartották a temetést, de az apa néhány barátja és rokona érezte, hogy valami nem stimmel a nő történetével. Ezért este „kimentünk és kiástuk a koporsót” – mondta el Mendoza egyik barátja, Don Ismael Mejía az El Heraldo című hondurasi lapnak. „A koporsóban pedig csak egy játék babát találtunk” – közölte a férfi.

A koporsó kiásásáról több videói is készült, hogy megfelelő bizonyíték legyen arra, hogy a nő csak hazudta a terhességét, és gyereke halálát. A felvételeket át is adták a rendőrségnek, akik – bár Mendoza ezt nem kérte – nyomozást indítottak a nő ellen.

Díaz azt állította, másik gyereke életben maradt, és a kórházban van, ahol megszülte. Az esetről szóló első hírekben még az szerepelt, hogy erről nem lehet tudni, hogy igaz-e. Az előző hét végén megjelent beszámolókból azonban már kiderült, hogy ebben is hazudott. A vizsgálatok ugyanis kiderítették, hogy soha nem is járt a kórházban, ahol állítása szerint szült.

Kiemelt Fotó: Twitter/Noticieros Hoy Mismo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik