Élet-Stílus

Alkarnyi citrom termett Ausztráliában

A szó szerint óriási gyümölcs tömege 2,6 kilogramm volt.

Egy Nyugat-Ausztráliában élő séf, Melissa Palinkas izgatottan osztott meg egy képet a monstre citrusféléről az Instagramján a múlt héten. A felvételen a 2,6 kg-os, alkarnyi ponderosa citrom egy hagyományos citrom mellett látható.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Melissa Palinkas100 (@melisspalinkas) által megosztott bejegyzés

A perthi étteremtulajdonos a a Daily Mail ausztrál kiadásának azt mondta, hogy a szokatlan megacitromot egy helyi East Fremantle-i házaspár termesztette még júniusban. A gyümölcsöt végül egy salátához használta fel, miután nem találta alkalmasnak arra, hogy gyümölcslevet készítésen belőle.

Édes volt, ezért leborotváltam, és ponderosa citromsalátát készítettem cukkinivel és zöld olajbogyóval, égetett citromos öntettel

– fogalmazott a mesterszakács.

„A középső része olyan, mint az ausztrál kaviár citrom: gyöngyökből áll, amelyek belsejében szétpattanó lé van, amit a saláta tetejére locsoltam” – folytatta a recept részletezését. A citrom húsát pedig úgy írta le, hogy egyáltalán nem volt keserű.

Az óriáscitrom felhasználása után meghámozott egy második ponderosa citromot, hogy friss limoncellót, azaz citromlikőrt főzzön belőle.

A ponderosa citrom egyébként a kifejezetten vastag héjú cédrátcitrom és a közönséges citrom hibridje. Ezért nem csoda, hogy Palinkas alkalmatlannak ítélte hagyományos citromlé készítésére, egy másik posztjából ugyanis tökéletesen látszik, mennyire is volt vastag a gyümölcs héja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Melissa Palinkas100 (@melisspalinkas) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik