Élet-Stílus

„Vidd el innen, haljon meg máshol” – üvöltötték a házból egy férfi életét mentő kertésznek

Facebook / Palm Beach County Sheriff's Office
Facebook / Palm Beach County Sheriff's Office

Hősként ünnepelt a floridai Palm Beach megye rendőrsége egy kertészt, aki megmentette egyik szomszédja életét, amikor a férfi rohamot kapott az autójában ülve – jelentette a helyi sajtó. Az eset azonban nem csak az önzetlen segítségnyújtás miatt kapott  nagy sajtófigyelmet az Egyesült Államokban, hanem egy szívtelen beszólás miatt, amit a csak Tony keresztnéven említett kertész kapott az egyik házból.

A rendőrség közlése szerint Tony éppen dolgozni ment, amikor észrevette, hogy egy mellette elguruló autó sofőrje rohamot kapott. A férfi gondolkodás nélkül odaszaladt a járműhez, és a lökhárítót megragadva próbálta megakadályozni, hogy az autó tovább guruljon az úton. Az autó még a lábán is átment, de szerencsére Tony acélbbetétes bakancsot viselt.

Az autó végül az egyik ház előtt állt meg, a gyepen. A sofőr a rendőrség közlése szerint görcsösen rángatózott, és szörnyű állapotban volt. Tony azonnal segítségért kezdett el kiáltozni, de a házból gyorsan válaszoltak is, de nem úgy, ahogy arra Tony számított. A háztulajdonosok ugyanis üvöltözni kezdtek vele, hogy menjen el onnan:

Takarodja a gyepünkről! Vidd el innen, haljon meg máshol!

Az elkeserítő beszólás után Tony folytatta a mentést: rájött, hogy ismeri a férfit, és tudja, hogy hol lakik, odarohant a házához, és sikerült riasztania a férfi feleségét, akivel hívták a 911-es segélyhívót, és ezzel megmentette a férfi életét, aki miután jobban lett, a rendőrségtől kérte el Tony telefonszámát, hogy személyesen köszönje meg neki, hogy megmentette az életét.

A Palm Beach megyei rendőrség hivatalos Facebook-oldalán közzétett beszámolóra érkezett kommentekben az emberek szintén hősként dicsérték Tony-t, de még többen szörnyülködtek a szívtelen háztulajdonosok beszólásán, és sokan írták, hogy nyilvánosságra kellett volna hozni a nevüket, hogy nyilvánosan szégyenítsék meg őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik