Élet-Stílus

Tűzharcot vívott egy 14 éves lány és egy 12 éves fiú a rendőrökkel Floridában

YouTube / Volusia County Sherif
YouTube / Volusia County Sherif
Megszökött egy nevelőotthonból egy 14 éves lány és egy 12 éves fiú június 1-én, Floridában. A gyerekek betörtek egy házba, ahol fegyvereket találtak, melyekkel tüzet nyitottak az őket kereső rendőrökre.

Tűzharcba keveredett a rendőrökkel két gyerek június 1-én a floridai Volusia megyében – írja a CNN.

A lövöldözésben egy 14 éves lány sérült meg, akit a hasán és az egyik karján ért egy-egy lövés. A gyereket életveszélyes állapotban szállították kórházba, az állapota stabil.

A megyei sheriff hivatalának közleménye szerint a gyerekek június 1-én délután öt óra körül szöktek meg egy nevelőotthonból. Miután jelentették az eltűnésüket, a rendőrök keresni kezdték őket, majd este fél nyolckor bejelentést kaptak, hogy valaki üvegcsörömpölést hallott és gyanús mozgást észlelt egy farmon álló házban.

A rendőrök felhívták a ház tulajdonosát, aki közölte velük, hogy elvileg senki sincs otthon, a házban azonban van egy pisztoly, egy sörétes puska, egy AK-47-es gépfegyer és rengeteg hozzájuk tartozó lőszer.

Amint a rendőrök feltűntek a ház körül, a gyerekek mindhárom fegyverből tüzet nyitottak rájuk. Mike Chitwood sheriff azt mondta, az emberei többféle módszerrel is próbálták megoldani a helyzetet, de végül nem maradt más választásuk, viszonozniuk kellett a tüzet.

A tűzharc mintegy 35 percen át zajlott. Miután a 14 éves lányt meglőtték, a 12 éves fiú megadta magát. A sheriff hivatala később közzétett egy 9 és fél perces videót a történtekről, melyet a rendőrök testkameráinak, illetve egy helikopter kamerájának felvételeiből vágtak össze.

A 12 éves fiú később azt mondta, amikor a rendőrök megjelentek a háznál, a lány a Grand Theft Auto című lövöldözős gengszterszimulátorra utalva közölte, GTA-stílusban akarja lerendezni az ügyet. A lányt korábban már letartóztatták gyújtogatásért, mert egy fás telken tüzet rakott, ami szétterjedt és lakóházakat veszélyeztetett. A fiú nemrég azzal fenyegette meg az egyik tanárát, hogy egy téglával szétveri a fejét, egy iskolatársát pedig azzal, hogy kibelezi.

A sheriff a működésléptelen gyermekvédelmi rendszert okolta a történtekért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik