Élet-Stílus

Majdnem ötmillió forintnak számító borravalót hagyott egy rejtélyes vendég egy amerikai étteremben

Az étterem dolgozói először azt hitték, tévedés történt, és túl sok nullát írtak a számlára.

Nagyon régóta csinálom ezt, de soha nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet velem.

Így reagált az amerikai New Hampshire államban található Stumble Inn Bar & Grill pincére, Michelle McCudden arra a borravalóra, amit egy jellemzése szerint „rejtélyes férfi” adott a vendéglőnek. A névtelenséget kérő férfi ugyanis 16 ezer dollárt, azaz átszámítva majdnem 4,7 millió forintos borravalót hagyott, egy nagyjából 11 ezer forintnak megfelelő összegű fogyasztás után – jelentette a helyi sajtó.

A Londonberry városában található vendéglő tulajdonosa, Mike Zarella az NBC Bostonnak elmondta, először azt hitte, hogy a vendég hibázott, és csak elírta a borravaló összegét: talán csak 160 dollárt akart adni, és véletlenül több nullát írt mellé, de kiderült, hogy nem történt hiba. A vendég tényleg 16 ezer dolláros borravalót akart adni.

Zarella elmondása szerint a férfi azzal indokolta nagylelkűségét, hogy tudja, mennyire keményen dolgoznak a helyen, és ezzel akart segíteni nekik. A borravalókat a pincérek el szokták osztani egymást közt, de ebből nemcsak ők, hanem a konyhai dolgozók is kaptak, mert ők is megérdemlik – mondta el Zarella.

A nagy összeg különösen jól jött a járványügyi korlátozások után, amit a vendéglátóipar szenvedett meg a legjobban: már tavaly szeptemberben több mint 110 ezer étterem és bár volt kénytelen bezárni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik