Élet-Stílus

Evakuálni kellett egy ausztrál börtönt az egérinvázió miatt

David Madison / Getty Images (illusztráció)
David Madison / Getty Images (illusztráció)
A rabokat természetesen nem szabadon engedték, hanem más intézményekben helyezték el őket.

A hónapok óta tartó Új-dél-walesi egérinvázió már nem csak a kórházak és a hétköznapi emberek életét nehezíti meg, hanem a börtönlakókét is. A CNN honlapján azt írják, hogy a Wellington Correctional Centre rácsai mögött élő 420 elítéltet, és majd 200 ott dolgozót is ki kellett költöztetni az intézetből, mert a rágcsálók már a cellákat is megszállták

Videó: hihetetlen egérinvázió Ausztráliában
Új-Dél-Walesben a kórházakban is támadnak a rágcsálók, az üzletekből kifordulnak a vevők.

A higiéniai veszélyek mellett már az intézmény normális működését is megnehezítették az állatok: a börtön egyes részeit le kellett zárniuk, mivel a plafon tönkretétele mellett különböző létfontosságú kábeleket is szétrágtak a patkányok.

A börtön parancsnoka, Peter Severin kedden jelentette be, hogy minden elítéltet átszállítanak más börtönökbe, és minden őrt áthelyeznek máshova szolgálatot teljesíteni.

A munkatársaink és az elítéltek egészsége, biztonsága és jóléte a mi elsődleges prioritásunk, ezért fontos, hogy most hajtsuk végre a létfontosságú kármentési munkálatokat

– mondta ezzel kapcsolatban a börtönparancsnok.

A kármentési munkák közben azt is megpróbálják felmérni: hogyan tudnák megakadályozni, hogy a rágcsálók újra befészkeljék magukat a börtön falai közé, de vélhetően nehéz dolguk lesz, mert a CSIRO nevű tudományos munkával foglalkozó ausztrál kormányügynökség egyik kutatója, Steve Henry szerint az egész hátterében az áll, hogy a Wellingtoni Javítóintézet vidéken van. Ezért a börtön körül rengeteg szántóföld van, ahonnan a hideg elől menekülve (és táplálék után kutatva) könnyen kiköthetnek az egerek a börtön épületeiben.

Az Új-dél-walesi egérinvázióról itt olvashat bővebben:

„Ez egy rémálom” – így változtatták horrorvidékké Kelet-Ausztráliát az egerek
Olyan a hangja, mint a betonra záporozó eső, és úgy néz ki, mint a lezúduló vízesés. Csakhogy nem víz az, hanem ezrével hömpölygő egerek tömege.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik