Élet-Stílus

Elköltözik a vegán aktivista, miután kitiltották az állam összes kocsmájából

Sőt, minden olyan helyről, ahol alkoholt árulnak.

Az ausztráliai Perth városában élő vegán aktivista, Tash Peterson bejelentette, hogy elköltözik az ország másik végébe, miután a hatóságok kitiltották Nyugat-Ausztrália állam összes italméréséből – írta a helyi sajtó. A nagy felháborodást okozó akcióiról ismertté vált 27 éves aktivista közölte, hogy reggel a rendőrség jelent meg nála, és átadták neki a tiltó határozatot, aminek értelmében nem léphet be olyan helyekre, ahol szeszes italt szolgálnak fel.

A nő elmondta, hogy tízezer ausztrál dolláros, azaz nagyjából 2,2 millió forintos pénzbüntetést kaphat, ha beteszi a lábát egy kocsmába, szórakozóhelyre, étterembe vagy italboltokba.

Peterson elmondása szerint a tiltást azért kapta, mert májusban berontott egy halétterembe, ahol zaklatni kezdte a vendégeket, közölve velük, hogy ők is felelősek a „halholokausztért”.

Kapcsolódó
„Halholokauszt!” – vegán aktivisták zördültek össze a vendégekkel egy ausztráliai halétteremben
A vendégeket állatbántalmazóknak nevezték és a Netflix dokumentumfilmjének megnézésére buzdítottak.

Szerinte a tiltással csak el akarják hallgattatni, de ezzel állítása szerint nem érnek el semmit, mert csak máshol fogja tovább csinálni radikális tüntetéseit, amiket sikerként könyvelt el.

A nő bejelentette, hogy tiltás után úgyis elhagyja Nyugat-Ausztráliát, így a határozatnak nem lesz semmi értelme, de azért a biztonság kedvéért fellebbez a döntés ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik