Élet-Stílus

Egy nap alatt hatvanszor ejtőernyőzött meztelenül egy amerikai férfi

YouTube/CBS Miami
YouTube/CBS Miami

Új világrekordot állított fel a nebraskai Omahában élő Rian Kanouff, aki 24 óra leforgása alatt hatvan alkalommal hajtott végre ejtőernyős ugrást, teljesen meztelenül – jelentette a helyi sajtó.

A meztelen ejtőernyőzést népszerűsítő társaság, a The Society for the Advancement of Naked Skydiving közlése szerint egészen mostanáig még nem létezett ilyen rekord. Kanouff a 10/11 NOW televíziónak elmondta, hogy felvette a kapcsolatot a Guinness Rekordok Könyvével is, ahol szintén azt mondták, hogy ilyen világrekord még nem létezik, de, ha teljesít 25 ugrást, azt rekordnak könyvelik el.

Végül ennél sokkal többet teljesített, hatvan ugrással. Ebben többen is segítették: két repülőgép is rendelkezésére állt, segítők csapata pakolta össze az ejtőernyőit, hogy ne kelljen sok időt eltöltenie a földön, és egészségügyi dolgozók figyeltek rá. Így óránként nagyjából hat ugrást tudott végrehajtani.

A férfi a helyi sajtónak elmondta, hogy a rekordbeállítással a mentális egészség fontosságára akarta felhívni a figyelmet, miután több barátját és rokonát is elveszítette, öngyilkosság miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik