Élet-Stílus

Megdöbbent és meghatódott a polgármester, amikor meglátta, mi van a neki adott hátizsákban

Jokoszuka város önkormányzata
Jokoszuka város önkormányzata
A japán város vezetője nem találta a szavakat, hogy leírja, mit érzett.

Nagy meglepetést okozott a Tokió közelében található Jokoszuka város önkormányzatánál egy idős férfi, aki hétfőn, helyi idő szerint délután két óra után bement, és átadott egy hátizsákot az ott dolgozó embereknek, azzal, hogy abban van egy levél a polgármesternek, majd távozott.

Azonban a táskában nem csak egy levél volt. Amikor kinyitották a táskát, abban tízezer jenesekből álló pénzkötegeket találtak, aminek összege hatvanmillió jen (majdnem 160 millió forint) volt – jelentette a helyi sajtó.

A polgármesternek címzett levélből kiderült, hogy a 80 év körüli férfi az önkormányzatnak adományozta a pénzt, amit egész életében gyűjtött megtakarítása volt. A névtelen adományozó leírta, hogy az általános iskola első osztálya óta gyűjtötte a pénzt, amit most átadott a városnak.

Kamidzsi Kacuaki polgármester a helyi sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy nem találja a szavak, hogy leírja, mennyire hálás az adományért, annyira meglepte a férfi tette. A polgármester közölte, még nem tudják, hogy mire fogják felhasználni az összeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik