Élet-Stílus

Egyévi fizetését és további ötmillió dollárt adományozott beosztottjainak a vezérigazgató

Ő is tapasztalta már milyen, ha az embernek nélkülöznie kell.

Kent Taylor, a Texas Roadhouse étteremlánc tulajdonosa felajánlotta egyévi fizetését és a bónuszait, vagyis 800 ezer dollárt (253 millió forintot), valamint további 5 millió dollárt (1,6 milliárd forint) az alkalmazottainak.

A pénzt az Andy’s Outreach nevű alapba tette, amit ő alapított 18 éve még, hogy a beosztottjainak ne legyen problémái az olyan költségekkel, mint az albérlet, a jelzáloghitel vagy a temetkezési, orvosi költségek.

A koronavírus-járvány komoly mértékben érintette Taylor vállalakozását is, de a felajánlása lehetővé tette, hogy ennek ellenére mind a 600 alkalmazottját megtarthassa és továbbra is a teljes fizetésüket megadhassa nekik.

Így nőttem fel. Azt tettem, amit helyesnek éreztem

– mondta a 64 éves vállalkozó a People magazinnak.

Ki kell tartanunk és másképp kell gondolkodnunk ezekben az időkben, és vigyázni azokra, akik veled vannak, tarani a lelket mindenkiben és menni előre

– tette hozzá. Ahogy azt is, hogy ő az alkalmazottait a családjának tekinti, így segíteni is akart nekik. Taylor maga is megtapasztalta, milyen ha az embernek meg kell küzdenie a mindennapi megélhetésért. Még épp csak elkezdte a vállalakozást, mikor egyedülálló szülőkánt kénytelen volt a szüleinél lakni, és az ők pénzügyi segítségét igénybe venni.

Kiemelt kép: Texas Roadhouse

Ajánlott videó

Olvasói sztorik