Élet-Stílus

Kimosta 7,5 milliárd forintot érő lottószelvényét, és elvesztette nyereményét

Westend61 / Gettyimages
Westend61 / Gettyimages
Élete hibáját követte el egy kaliforniai nő.

Véletlenül berakta a mosásba, és ezzel megsemmisített a 26 millió dollárt, azaz átszámítva nagyjából 7,5 milliárd forintot érő nyertes lottószelvényét egy nő az amerikai Kalifornia államban – jelentette a helyi sajtó. A szelvényt még tavaly novemberben vásárolta a Los Angeles mellett található Norwalk város egyik boltjában, és előző hét csütörtökön volt a határidő, amíg beválthatta volna.

A bolt biztonsági kamerái felvették, ahogy a meg nem nevezett nő megvásárolja a nyertes szelvényt. Az üzlet vezetője a helyi sajtónak elmondta, hogy a nő, akit jól ismernek, szerdán mondta el nekik, hogy a szelvényt benne felejtette a mosásba berakott nadrágja zsebében, és ezzel megsemmisítette.

A nyertes szelvény vásárlásáról készült videót ugyan átadták a kaliforniai lottótársaságnak, annak szóvivője a helyi sajtónak elmondta, hogy azt nem tudják elfogadni bizonyítékként, mert a kamerát nem ők üzemeltetik, és nem lehetnek teljesen biztosak benne, hogy a felvétel mikor készült. A bolt mindenesetre megkapta a nyertes szelvény eladása után nekik járó, 130 ezer dolláros jutalmat.

A Los Angeles Times című lapnak a lottótársaság szóvivője elmondta, hogy 1997 óta mindössze négy alkalommal fordult elő, hogy senki sem jelentkezett húszmillió dollárnál nagyobb nyereményéért. Köztük volt egy 63 millió dolláros nyeremény, 2015-ben.

A fel nem vett nyereményt a kaliforniai iskoláknak adják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik