Élet-Stílus

Lottónyereményt hozott, hogy otthon hagyta a szemüvegét

A 80 éves angol nagyapa balszerencsésen induló lottóvásárlása végül nagyjából 50 millió forintnyi nyereményt hozott neki.

A Derbyshire-ben élő Denis Fawsitt azzal biztosította be a nyugodt öregkorát, hogy nem vitt magával reggel szemüveget, amikor elment lottót és újságokat venni.

A férfinek olvasószemüvege nélkül nem sikerült rendesen megjátszania a szokásos számait, a szokásos EuroMillions-szelvényén, ezért megkérte az eladót, akinél fizetett, válassza ki helyette az utolsó számot. A pénztáros választásának köszönhetően az idős úr 116 124 fontot nyert – írja a Mirror –, ami ugyan nem a főnyeremény (hiszen ahhoz az öt nyertes szám mellett nem csak egy, hanem két bónuszszámot is el kellett volna találnia), de bőven elég a férfi és felesége anyagi biztonságának megteremtéséhez.

Fawsitt nyilatkozata szerint már hazaérve biztos volt abban, hogy nyerni fog a szelvénnyel, megérzését feleségével, Ann-nel is megosztotta. Másnap reggel – ahogy általában szokta – elment kedvenc újságosához a napi betevő sajtóért, és ismét az eladók segítségét kérte a szelvény leellenőrzéséhez. Itt tudatták vele az örömhírt (amihez az angol lottótársaság az lenti képpel gratulált). Viszont a következő lépéssel, az angol lottótársaság forródrótjának felhívásával reggel 9-ig kellett várnia.

Ezután rögtön Sally nevű lányához fordult segítségért, aki elkéredzkedett a munkahelyéről, hogy szülei helyett felhívhassa a lottótársaságot.

A férfi felesége szerint nem volt nagy buli, főleg az életkoruk és férje hátfájása miatt, de nagyon örültek, amikor hivatalossá vált a nyereményük. A pénzt a házuk felújítása és a nyugodt öregkoruk megteremtése mellett a családjukkal is szeretnék megosztani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik