Élet-Stílus koronavírus

Egy fán él a koronavírusos indiai fiatal, hogy védje családját

Facebook / The Print
Facebook / The Print
Máshol nem tudott megfelelően távolságot tartani.

Amikor pozitív lett a tesztje az indiai Telangána  államban, egy kis faluban élő, 18 éves Shivának, közölték vele, hogy maradjon otthon, és maradjon távol a szüleitől. Ezzel csak egy gond volt: piciny, egyszobás házukban egészen egyszerűen nem volt egy olyan helyiség, ahol ezt meg tudta volna tenni.

A fiatal ezért úgy döntött, hogy a kertben álló egyik fára költözik fel, hogy megvédje a családját. Bambuszból egy „ágyat” épített magának az ágak közé, amire egy matracot helyezett, és amikor a The Print című indiai lap riporterei szombaton felkeresték, már 11 napja ott élt. Az ételt egy vödörbe rakják neki, amit aztán egy kötéllel húz fel magának.

A faluban nem ő az egyetlen fertőzött, akinek nehézséget okoz az otthoni izoláció. A The Print beszámolója szerint vannak, akik a kertben felhúzott ideiglenes kunyhókban húzzák meg magukat, vagy közeli mezőkön, és igyekeznek titokban tartani, hogy koronavírusosok, attól tartva, hogy a falusiak kiközösítik rokonaikat.

Shiva végül az újságírók megjelenésének köszönheti, hogy egy, a házuktól öt kilométerre található, karantén központtá átalakított hosztelben kapott egy ágyat. A háznál megjelent riporterek ugyanis felkeltették a helyiek figyelmét, és egy idő után a hatóságok is megjelentek, és végül elintézték, hogy kapjon egy helyet a központban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik